Πολιτισμός

Γιορτή τέχνης και δημιουργίας στον Δίαυλο με εγκαίνια έκθεσης εικαστικών εργαστηρίων

Πραγματοποιήθηκαν χθες στον Δίαυλο τα εγκαίνια της έκθεσης των εικαστικών εργαστηρίων του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δεκάδες άτομα προσήλθαν για να δουν από κοντά τα έργα των μαθητών των τμημάτων των εικαστικών εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν, στο σύνολό τους, με βασικό στόχο τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των συμμετεχόντων, καθώς και τη «μύησή» τους στα διάφορα είδη τέχνης.
Να σημειωθεί ότι στα τμήματα Φωτογραφίας (υπεύθυνος επιμορφωτής Λέων Μουρτζούκος, φωτογράφος), Κεραμικής (υπεύθυνος επιμορφωτής Στέργιος Γουδίνης, κεραμίστας), Ψηφιδωτού (υπεύθυνη επιμορφώτρια Καλλιόπη Λάκκα, συντηρήτρια έργων τέχνης – ψηφιδογράφος) και Εικαστικών Κατασκευών (Βαγγέλης Πατσέας, γλύπτης – κεραμίστας) μαθήτευσαν φέτος περίπου 300 άτομα.

Φωτογραφία: Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι να αποκτηθεί μία γενική γνώση για τη φωτογραφία, που συνδυάζει την απόκτηση τεχνικής γνώσης και την αισθητική και πρακτική εφαρμογή της.
Κεραμική: Οι συμμετέχοντες έμαθαν να εκφράζονται με το πηλό και να δημιουργούν καλλιτεχνικά και χρηστικά αντικείμενα, μεταμορφώνοντας την άμορφη μάζα πηλού σε κάτι μοναδικό και ξεχωριστό.
Ψηφιδωτό: Έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν μέσα από τη θεωρητική προσέγγιση, βασικές τεχνικές ψηφιδωτού, μέσω πιστής αντιγραφής του έργου.
Εργαστήρι Εικαστικών Κατασκευών: Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, χρησιμοποιώντας απλά, ακόμη και ευτελή υλικά, να δημιουργήσουν έργα, τα οποία παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό και εικαστικό αποτέλεσμα.
Ακολούθησε μουσική εκδήλωση στο στενό, στην είσοδο του Τμήματος, Σκενδεράνη 11, με τους Ταξιάρχη Κούντρια (κιθάρα, φωνή) και Δέσποινα Σβερώνη (φωνή).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το