Τοπικά

Γιορτή Πεπονιού στο Διμήνι το διήμερο 20-21 Ιουλίου

Με στόχο τη διατήρηση της παράδοσης, αλλά και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της περιοχής, ο Δήμος Βόλου, σε συνεργασία με τα Συμβούλια των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων της πόλης και τους κατά τόπους πολιτιστικούς συλλόγους, διοργανώνουν γιορτές στις κεντρικές πλατείες των ενοτήτων.
Την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Πεπονιού στην κεντρική πλατεία του Διμηνίου με φεστιβάλ παραδοσιακών χορών – την Παρασκευή 20/7. Η γιορτή συνεχίζεται το Σάββατο 21/7 στον ίδιο χώρο με την κεντρική εκδήλωση της διοργάνωσης, με παραδοσιακό γλέντι με την Έφη Θώδη και την ορχήστρα της και διανομή δωρεάν πεπονιού που προσφέρουν οι παραγωγοί της περιοχής. Το πεπόνι του Διμηνίου θεωρείται κορυφαίας ποιότητας και είναι αναγνωρισμένο όχι μόνο σε ελληνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.
Η γιορτή πραγματοποιείται για 16η συνεχόμενη χρονιά και υλοποιείται σε συνεργασία των Δήμου Βόλου, Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Διμηνίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Διμηνίου με τη στήριξη των τοπικών παραγωγών.

Ψαράδικη Βραδιά στην Αγριά
Την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιουλίου, στην παραλία της Αγριάς θα πραγματοποιηθεί το διήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Ψαράδικη Βραδιά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το