Πολιτισμός

Γιορτή λήξης θερινής περιόδου για τα παιδιά από τη Λέσχη Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η γιορτή λήξης της θερινής περιόδου για τα παιδιά των τμημάτων της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου με τραγούδι, χορό, μουσική και εκπλήξεις στους γονείς. Τα θερινά τμήματα, που λειτούργησαν για δεύτερη χρονιά, παρακολούθησαν 95 παιδιά, διπλάσιος αριθμός από πέρσι, με την προοπτική για του χρόνου να είναι πολύ μεγάλη.

Γέμισε με παιδικές φωνούλες χθες το απόγευμα το Αθλητικό Κέντρο Καραγάτς για τη γιορτή λήξης της θερινής περιόδου για τα παιδιά.
Όπως εξήγησε η πρόεδρος της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου κ. Βίκυ Τσεκούρα, τα καλοκαιρινά παιδικά τμήματα λειτούργησαν για δεύτερη χρονιά φέτος και όλη η γιορτή που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, την ετοίμασαν και την παρουσίασαν τα ίδια τα παιδιά για τους γονείς τους.
Φέτος τα θερινά τμήματα παρακολούθησαν 95 παιδιά, διπλάσιος αριθμός από πέρσι, με την προοπτική για του χρόνου είναι πολύ μεγάλη, ενώ το πρόγραμμα της γιορτής λήξης περιλάμβανε τραγούδι, χορό και μουσική.

Στα τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος στη Λέσχη Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου, θα περιλαμβάνονται και δύο νέα, το Θέατρο Σκιών, στο οποίο θα παίζουν τα ίδια τα παιδιά και θα ανεβάζουν παραστάσεις, με έργα του Ευγένιου Σπαθάρη, χρησιμοποιώντας τις δικές του φιγούρες, και αυτό των Μουσικών Προτύπων, τα οποία αποτελούν δύο καινοτόμα προγράμματα, σύμφωνα με την κ. Βίκυ Τσεκούρα.
Να σημειωθεί ότι η Λέσχη ιδρύθηκε το 1930 από την Ελένη Χαλιβοπούλου και σκοπός της ήταν να βοηθά τα άπορα κορίτσια του Βόλου. Το ’43 οι Γερμανοί έκαψαν τη Λέσχη, με τις κοπέλες και τη Χαλιβοπούλου να βρίσκονται μέσα σε αυτή, ενώ ο Αλ. Μέρος τη δραστηριοποίησε ξανά το ’54. Το ’65 έγιναν τα πρώτα μεικτά τμήματα χορού και από το ’74 και μετά ακολούθησαν όλα τα τμήματα.

Η Λέσχη Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου έχει 284 μέλη και 75 καθηγητές, ενώ σήμερα λειτουργούν 79 τμήματα. Δεν επιμορφώνονται άπορα κορίτσια, όπως αρχικά ήταν η λειτουργία της και ο σκοπός της, αλλά παρακολουθούν μαθήματα των τμημάτων με χαμηλό ή και χωρίς κόστος πάρα πολλά άτομα, που δεν μπορούν να στηριχθούν οικονομικά από αλλού.
Να σημειωθεί ότι η Λέσχη Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου, σύμφωνα με την κ. Βίκυ Τσεκούρα, είχε φέτος και τις πρώτες επιτυχίες παιδιών που παρακολούθησαν μαθήματα και έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις, όπως και τις πρώτες επιτυχίες για τα πτυχία ξένων γλωσσών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το