Πολιτισμός

Γιορτή λήξης στο ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην πλατεία Αμπελοκήπων (Νικαίας και Ζέρβα, Νέα Ιωνία) η γιορτή λήξης του χειμερινού προγράμματος του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων, δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η Ε.Ε.Τ.Α.Α. και ανάδοχος του έργου είναι η Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ.

Η πλατεία μπροστά από το κτίριο που στεγάζεται το ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων, γέμισε από παιδικές φωνούλες, ενώ αρκετός ήταν ο κόσμος που παρακολούθησε την εκδήλωση.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε θεατρική παράσταση με τίτλο «Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών», από τα παιδιά του ΚΔΑΠ, παρουσίαση χορογραφίας σε ρυθμό bachata, επίσης από τα παιδιά του ΚΔΑΠ και παιχνίδια για όλα τα παιδιά με τίτλο «Τρέξε, παίξε, γέλασε…».

Στον χώρο του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων λειτουργεί έως σήμερα Τρίτη 13 Ιουνίου η έκθεση των έργων των παιδιών με ώρες λειτουργίας από τις 11:00 έως τις 20:00.

Η κ. Δέσποινα Μόσχου, συντονίστρια του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Αμπελοκήπων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, αφού καλωσόρισε τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, τόνισε ότι «φιλοξενούμε στις εγκαταστάσεις την έκθεση έργων, δημιουργίες των παιδιών, από τα εργαστήρια του χειμώνα μέχρι αύριο (σ.σ. σήμερα), ενώ η εκδήλωση με τίτλο «Τρέξε, παίξε, γέλασε…» περιέχει θεατρική παράσταση από 25 παιδιά του Κέντρου και χορογραφία σε ρυθμό bachata του τμήματος Ρυθμού και Κίνηση από 12 παιδιά του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων και στο τέλος παιχνίδια και δρώμενα για όλα τα παιδιά στην πλατεία».

Η έκθεση με τα έργα των παιδιών

Η ίδια επισήμανε ότι ολοκληρώθηκε μια δημιουργική χρονιά σε συνεργασία με τις τρεις εμψυχώτριες του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων (Ελίζα Γιαννακού, Ελένη Νίκου, Αθανασία Κολοφωτιά), ενώ από τις 19 Ιουνίου αρχίζει η δημιουργική φύλαξη από τις 9 π.μ. έως 2 μ.μ.

Θεατρική παράσταση «Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών»:

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Αναστασία Αναγνώστου (Αλίκη), Χρήστος Θάνος (ψάρι), Απόστολος Κοκκάλας (δελφίνι), Μαρία Κοπτσαλή (ροζ καρχαρίας), Ραφαέλα Κοπτσαλή (μοβ καρχαρίας), Κατερίνα Κουβάτα (ψάρι), Μυρσίνη Λιάρου (φύκι), Μαρία Μανιώτη (ψάρι), Μαρίνα Μαρούγκα (ψάρι), Δέσποινα Μπασιά (ψάρι), Κωνσταντίνα Μπασιά (ψάρι), Κωνσταντίνος Παναγόπουλος (ψάρι), Ηλίας Παπαδόπουλος (ψάρι), Λευκή Πλιάκα (κάβουρας), Βασίλης Πλιάκας (κίτρινο ψάρι), Παρασκευή Πουλιάκη (ψάρι), Δημήτρης Πουλιάκης (ψάρι), Νικολέτα Σιάρρα (ψάρι), Αλέξανδρος Σιάρρας (αρχηγός χταπόδης), Ηλιάνα Σκοτεινιώτη (ψάρι), Έλενα Σκοτεινιώτη (ψάρι), Βασιλική Φασουράκη (ψάρι), Γιάννης Χαλκιάς (ψάρι), Εφραίμ Χατζηπαρασίδης (πράσινο ψάρι), Δέσποινα Χατζηπαρασίδου (κοράλι).

Χορογραφία σε ρυθμό bachata με χορευτές κατά αλφαβητική σειρά τους: Αναστασία Αναγνώστου, Χρήστος Θάνος, Μαρία Κοπτσαλή, Ραφαέλα Κοπτσαλή, Νεφέλη Κουλιαδέλλη, Μυρσίνη Λιάρου, Μαρία Μανιώτη, Αλέξανδρος Μέτσκας, Παναγιώτης Μπαξεβανάκης, Νικόλας Μπέλλος, Παναγιώτης Τσορβαντζής, Βασιλική Φασουράκη.

Λοΐζος Ασβεστάς

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το