Αθλητισμός

Γιόρτασε τα 85 χρόνια ο Ολυμπιακός Β. με βραβεύσεις ομάδων, αθλητών και παλαιμάχων

Τα 85 χρόνια ιστορίας του γιόρτασε ο Ολυμπιακός Βόλου, με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη να διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση στο κέντρο ΝΟΒ η οποία περιελάμβανε και βραβεύσεις διακριθέντων αθλητών, προπονητών, αλλά και παλαιμάχων για την προσφορά τους στον σύλλογο. Κύριος ομιλητής ήταν ο πρόεδρος Νίκος Τσεκούρας, που αναφέρθηκε και στις ενέργειες της διοίκησης για το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Η αίθουσα αποδείχθηκε πολύ μικρή για να δεχθεί τους εκατοντάδες φίλους του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ ξεχωριστό ήταν και το «παρών» από τους Οργανωμένους που με συνθήματα δημιούργησαν ένα όμορφο γηπεδικό κλίμα. Αρχικά, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ο γενικός γραμματέας του συλλόγου Δημήτρης Μουρτζίνος.  Ακολούθησε η ομιλία του προέδρου Νίκου Τσεκούρα, που αρχικά αναφέρθηκε στην ίδρυση του Ολυμπιακού το 1937 από τον Απόστολο Πουργιά και συνεργάτες του, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία σε δύο ποδοσφαιριστές, τους Νίκο Μαλαβέτα και Παρίση Τσιγαρίδα. Ως γνωστόν, ο πρώτος εκτελέστηκε από τους Γερμανούς κατακτητές, ενώ ο δεύτερος έσωσε με αυτοθυσία πολλούς Βολιώτες στις πλημμύρες του 1955.

Ο κ. Τσεκούρας τόνισε ότι «ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ιδέα, είναι οι γενιές που γαλουχήθηκαν με τις αξίες του ήθους και του σεβασμού που πρεσβεύει στα 85 χρόνια. Είναι το όνομα του, στενά δεμένο με την ιστορία της πόλης μας, είναι οι παράγοντες που τον διοίκησαν, είναι οι άνθρωποι που τον στήριξαν και τον στηρίζουν στα δύσκολα, είναι οι αθλητές και οι αθλήτριες όλων των τμημάτων που τίμησαν την φανέλα του, το σήμα του και τον έκαναν τον μεγαλύτερο σύλλογο στον Βόλο και μέσα στους πέντε μεγαλύτερους συλλόγους της Ελλάδος. Είναι οι πιστοί φίλαθλοι του που παρά τις αποτυχίες και τους υποβιβασμούς είναι εδώ. Είναι η νέα γενιά της πόλης μας που είναι η συνέχεια του Ολυμπιακού Βόλου.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει τόσο βαθιές ρίζες στην κοινωνία του Βόλου που δεν θα σβήσει ποτέ σε όποια κατηγορία και να αγωνίζεται και θα γιορτάζει γενέθλια για πάρα πολλά χρόνια ακόμη».

Για το ποδοσφαιρικό τμήμα είπε μεταξύ άλλων: «Μετά τον υποβιβασμό κάναμε πρόσκληση ενδιαφέροντος χωρίς κανέναν αποκλεισμό σε οποιονδήποτε επιθυμεί να καταθέσει έγγραφη πρόταση κοστολογημένη και εγγυημένη προκειμένου η διοίκηση να την αξιολογήσει και να την φέρει προς έγκριση στην Γ.Σ.

Παράλληλα και εμείς κινηθήκαμε εντός και εκτός Βόλου να βρούμε ενδιαφερόμενο ή ενδιαφερομένους να αναλάβουν το τμήμα. Όμως μέχρι σήμερα καμία πρόταση δεν έχει κατατεθεί. Εμείς συνεχίζουμε τις επαφές μας και αναμένουμε πολύ σύντομα απαντήσεις. Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε να περιμένουμε αιώνια, αφού η ομάδα πρέπει να λειτουργήσει. Χρονικά το τοποθετούμε μέχρι την επόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη να γίνουν οι τελικές επαφές, ώστε να έχουμε το δεκαήμερο περιθώριο που προβλέπεται από το καταστατικό για σύγκληση γενικής συνέλευσης στην οποία θα γίνουν αναλυτικότερες ανακοινώσεις και διευκρινήσεις. Αν δεν βρεθεί κάποιος να «τρέξει» την ομάδα, τότε θα το κάνει ο Ερασιτέχνης».

Ο Νίκος Μπουντούρης απουσίασε από την εκδήλωση, αλλά αυτό έγινε για να διευθετήσει κάποια προσωπικά του θέματα πριν εγκατασταθεί στον Βόλο, είπε ο κ. Τσεκούρας που αποκάλυψε στη συνέχεια ότι την Παρασκευή 10/6, στις 2 μ.μ., θα γίνει η υπογραφή του συμφωνητικού και η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα.

Οι βραβεύσεις
Ο Νίκος Τσεκούρας έκοψε την εορταστική τούρτα και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης έσβησαν τα κεράκια της, ενώ ακολούθησαν οι βραβεύσεις. Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν:

– Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ και ο προπονητής Περικλής Ξύδης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ΕΣΠΕΚΕΛ και την άνοδο στη Β’ Εθνική.

– Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Γιάννης Τριχιάς, Κώστας Τριχιάς, Θανάσης Τριχιάς, Γιάννης Τσουκνίδας, Αθανάσιος Βογιατζάκης για την τεράστια προσφορά τους.

– Ο προπονητής της άρσης βαρών Μπάμπης Μπορτσέλης.

– Ο προπονητής του κολυμβητικού τμήματος Γρηγόρης Μαντάς, αλλά και ο αθλητής του Νίκος Λύτρας για την 3η θέση που κατέκτησε στους Μεσογειακούς Αγώνες.

– Η ομάδα καλαθοσφαίρισης κορασίδων και οι προπονητές Ελένη Παπαθανασίου και Κώστας Δέρβος για την κατάκτηση του τίτλου στην Κεντρική Ελλάδα και τη συμμετοχή στους τελικούς του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το