Τοπικά

Γιατρός από την Παλλήνη Αττικής έστειλε επιστολή στον Τύπο για ζωοκλοπή σε περιοχή του Βόλου

Ένα περιστατικό ζωοκλοπής τη Μεγ. Παρασκευή σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου γνωστοποίησε με επιστολή του σε αθηναϊκή εφημερίδα ένας γιατρός-χειρουργός από την Παλλήνη Αττικής.

Είναι ενδιαφέρουσα η επιστολή στην «Καθημερινή», με την οποία ο γιατρός γνωστοποίησε την ζωοκλοπή, καθώς μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Μεγάλη Παρασκευή στον Βόλο. Η γειτονιά στην άκρη της πόλης δεν είχε καλά καλά ξυπνήσει και τότε το μαντάτο έπεσε κεραυνός. Τρεις λέξεις αρκούσαν. Τα αυτιά της μάνας ο αποδέκτης. «Κλέψαν τα πράματα», η κραυγή της απόγνωσης! Τίποτε άλλο. Το μηχανάκι με τον γιo δεν σταμάτησε, ούτε καν ελάττωσε ταχύτητα. Έπρεπε να βρεθεί άμεσα στον τόπο του εγκλήματος. Μαύρισε η Μεγάλη Παρασκευή! Πάει το βιος, πάνε οι κόποι της χρονιάς. Όταν οι παπάδες διάβαζαν τα δώδεκα ευαγγέλια των Παθών και οι πιστοί σταυροκοπιούνταν, κάποιοι ακαμάτηδες, κλέφτες, ληστές αφάνισαν το κοπάδι. Πολλοί οι αμνοί. Έτοιμοι για την πασχαλινή αγορά. Ασήμαντος ο κόπος της αρπαγής, ανύπαρκτος ο κίνδυνος σύλληψης, εύκολη η διάθεση στην αγορά, σίγουρο το κέρδος. Θύματα, φτωχοί άνθρωποι. Ζουν οι δυο τους, μάνα και γιος, από τα λιγοστά έσοδα του μικρού κοπαδιού, σε έναν ενοικιασμένο βοσκότοπο λίγο έξω από την πόλη. Ο γιός, με πλήρη αξιοποίηση των προσόντων του, συνεισφέρει στο σύνολο κερδίζοντας τα προς το ζην, μακριά από τις καφετέριες. Η μάνα να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού και ίσως να βοηθήσει με πρόσθετες ενασχολήσεις της και τα άλλα της παιδιά.
Άμεση η προσφυγή στις διωκτικές αρχές. Συνηθισμένα συμβάντα! Από τον Αννα στον Καϊάφα. Τα λοξό βλέμμα των οργάνων πρόδιδε βαθμό καχυποψίας. Η δαπανηρή γραφειοκρατία -μέχρι και χαρτί της Αρχαιολογίας προβλέπεται- είχε εμποδίσει τη «νομιμοποίηση» του υπαρκτού κοπαδιού. Μήπως βρούμε και τον μπελά μας; Τελικά, κάποιος φίλος φίλου κατάφερε να ενεργοποιήσει τη «σήμανση». Επιβεβαίωση της κλοπής. Τα ίχνη από το φορτηγό πρόδιδε το μέσο της αρπαγής. «Να ελπίζετε σε θαύμα για την ανεύρεση και σύλληψη των δραστών», η απόφανση των αρμοδίων. «Για αποζημίωση, μην το συζητάτε, αφού δεν υπάρχετε»! Αποκαλυπτική της κατάστασης και της νοοτροπίας η υπόδειξη αστυνομικού οργάνου: «Πάρε κυνηγετικό όπλο να φυλάς το κοπάδι σου»! «Μα μπορεί να σκοτώσω άνθρωπο», αντέτεινε ο γιος. «Ρίξε στον αέρα», η απάντηση.
Φευ! Η Ελλάδα του σήμερα θυμίζει κάτι από τη βαλκάνια επαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπου όσοι δεν ήταν οπλισμένοι κλέφτες και ληστές, έπρεπε να έχουν όπλα για να προστατεύουν το βιός τους. Η παρακμή είναι διάχυτη και παντού! Ακούει κανείς;»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το