Τοπικά

Στις 8 Μαΐου αναμένεται η απόφαση για τα πλαστά πτυχία στο Δήμο Βόλου

Στις 8 Μαίου του 2017 αναμένεται η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας αναφορικά με την υπόθεση τριών πρώην δημοτικών υπαλλήλων, που κατηγορούνται ότι προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά για την πρόσληψή τους στους πρώην Δήμους Βόλου και Νέας Ιωνίας.
Η υπόθεση συζητήθηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των τριών κατηγορουμένων, καθώς και της συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής του Δήμου Βόλου και το Δικαστήριο διέκοψε, προκειμένου να ανακοινώσει την απόφασή του στις 8 Μαίου.
Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι πρώην δημοτικοί υπάλληλοι ήταν τέσσερις (δύο άνδρες και δύο γυναίκες), αλλά η υπόθεση της μιας κατηγορουμένης διαχωρίστηκε από των τριών υπολοίπων, καθώς ο συνήγορός της προσκόμισε ιατρική γνωμάτευση για λόγους υγείας και έτσι η υπόθεσή της αναβλήθηκε και προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 18 Δεκεμβρίου του 2017.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης των τριών κατηγορουμένων υποστήριξαν μεταξύ άλλων πως δεν είχαν κάνει πλαστογραφία οι τρεις, πως δεν είχαν δόλο και πως το αδίκημα έχει παραγραφεί, ενώ είναι πλημμέλημα και όχι κακούργημα.

Οι τρεις κατηγορούμενοι εργάζονταν ως δημοτικοί υπάλληλοι την περίοδο από το 2008 μέχρι το 2014.
Αντιμετωπίζουν την κατηγορία της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με συνολικό όφελος των κατηγορουμένων και συνολική ζημία σε βάρος του Δήμου Βόλου που υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση.

Επίσης, οι τέσσερις υπάλληλοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απάτης κατ΄ επάγγελμα με συνολικό όφελος δικό τους και ζημία για τον Δήμο Βόλου το ποσό των 30.000 ευρώ, που αφορά τους μισθούς που είχαν λάβει το διάστημα της εργασίας τους.. Ο Δήμος Βόλου παρέστη ως πολιτική αγωγή εναντίον των κατηγορουμένων, καθώς έχει υποστεί υλική και ηθική βλάβη.
Μία από τις κατηγορούμενες εργαζόταν στον πρώην Δήμο Βόλου και οι άλλοι τρεις στον πρώην Δήμο Ν. Ιωνίας.
Σύμφωνα με το Δήμο Βόλου «έχει υποστεί τόσο υλική, όσο και ηθική βλάβη, η οποία συνίσταται μεταξύ άλλων και στη μείωση του κύρους, της φήμης και της αξιοπιστίας του Δήμου και των υπηρεσιών του, καθώς προσβάλλεται προεχόντως το γενικότερου ενδιαφέροντος έννομο αγαθό της διατήρησης της εμπιστοσύνης των πολιτών στην εύρυθμη, σύννομη και άμεμπτη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, δεδομένου ότι υφίσταται αντικειμενικός αιτιώδης σύνδεσμος μεταξύ της αξιόποινης συμπεριφοράς των κατηγορουμένων και της ηθικής βλάβης, που προκλήθηκε σε βάρος του Δήμου Βόλου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το