Κόσμος

Γιατί οι δισεκατομμυριούχοι προτιμούν να κατοικούν στη Νέα Υόρκη

Νέα Υόρκη, που θεωρείται και κέντρο του κόσμου, αριθμεί τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους, ενώ το 1/3 των πλουσιότερων ανθρώπων της γης (29%) κατοικεί σε μόλις 10 πόλεις.

Tο «Big Apple» παραμένει η πατρίδα για τους περισσότερους βαθύπλουτους, που η περιουσία του μετρά τρισ. Συνολικά 136.υπερπλούσιοι κατοικούν στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Wealth X, σχετικά με τον παγκόσμιο πληθυσμό των δισεκατομμυριούχων, που δημοσιεύει το CNBC.

Χρησιμοποιώντας τη RelSci, μια πλατφόρμα βασισμένη σε δεδομένα, η WealthX εξέτασε μια βάση δεδομένων 11 εκατομμυρίων ατόμων με επιρροή και 1,8 εκατομμυρίων οργανισμών για να αξιολογήσει και να παράσχει πληροφορίες σχετικά με το πού ζουν οι δισεκατομμυριούχοι με βάση το τι χρησιμοποιούν ως κύρια επαγγελματική τους διεύθυνση.

Συνολικά, η έκθεση διαπίστωσε ότι οι πόλεις που κατατάσσονται στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης φιλοξενούν το 29%, των 3.194 πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, των οποίων η συνολική καθαρή περιουσία ανέρχεται συνολικά σε 11,1 τρισ. δολάρια. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων σε όλο τον κόσμο μειώθηκε κατά 3,5% το 2022.

Οι Top 10 πόλεις σε όλο τον κόσμο με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους
Νέα Υόρκη
Χονγκ Κονγκ
Σαν Φρανσίσκο
Μόσχα
Λονδίνο
Πεκίνο
Λος Άντζελες
Σιγκαπούρη
Σεντζέν
Βομβάη

Γιατί οι βαθύπλουτοι προτιμούν τη Νέα Υόρκη
Η Νέα Υόρκη φιλοξένησε τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους το 2022, συνολικά 136. Πάντως ο υπερπλούσιος πληθυσμός της πόλης έχασε δύο άτομα από το 2021 έως το 2022, αλλά εξακολουθεί να είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα των πλουσιότερων ανθρώπων της γης.

Οι δισεκαρομμυριούχοι προτιμούν να ζουν στο «Μεγάλο Μήλο», γιατί φιλοξενεί τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια του κόσμου, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και τον Nasdaq, και θεωρείται επίσης η μεγαλύτερη περιφερειακή οικονομία στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την έκθεση.

Σχεδόν όλες όσες μπήκαν στον κατάλογο ήταν μεγάλες παγκόσμιες πόλεις, γεγονός που αποδεικνύει ότι η γοητεία των επιχειρήσεων υψηλών προδιαγραφών και των ευκαιριών πολιτισμού και τρόπου ζωής παραμένει ισχυρή για τους δισεκατομμυριούχους.

Δεύτερο το Χονγκ Κονγκ
Η δεύτερη πόλη προτιμούν να ζουν οι δισεκαρτομμυριούχοι είναι το Χονγκ Κονγκ, το οποίο όμως είχε παρόμοια πτώση -μείον 2 δισεκατομμυριούχους – τώρα είναι συνολικά 112.

Σύμφωνα με την έκθεση Wealth X, αν και τα χαρτοφυλάκια πλούτου ήταν ελαφρώς λιγότερο εκτεθειμένα στο Χονγκ Κονγκ στις διακυμάνσεις της παγκόσμιας οικονομίας, οι διχασμένες πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή βαρύνουν το πόσο ελκυστικό είναι για τους δισεκατομμυριούχους να μεταφέρουν τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις τους εκεί.

Σύμφωνα με έρευνα της ECA International, το Χονγκ Κονγκ θεωρείται επίσης μία από τις πιο ακριβές τοποθεσίες για τους εκπατρισμένους στον κόσμο.

Το ανερχόμενο Σαν Φρανσίσκο
Το Σαν Φρανσίσκο συμπληρώνει την πρώτη τριάδα. Η πόλη φιλοξενεί 84 δισεκατομμυριούχους, έναν λιγότερο από ό,τι το 2021. Παρόλο που το Σαν Φρανσίσκο έχασε έναν δισεκατομμυριούχο, σημείωσε αύξηση 68% στον πληθυσμό των ατόμων με μεγάλη περιουσία από το 2012 έως το 2022, σύμφωνα με έκθεση της Henley & Partners.

Σύμφωνα με μια μελέτη του Μαρτίου από την Wealth-X και την REALM, υπάρχει ένας υπερπλούσιος ιδιοκτήτης σπιτιού στο Σαν Φρανσίσκο για κάθε 505 κατοίκους.

Τα τελευταία 10 χρόνια, το Σαν Φρανσίσκο έχει γίνει συνώνυμο της Silicon Valley και ήταν μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις στις ΗΠΑ το 2022. Ο τεχνολογικός κόμβος ξεκινά από το νότιο τμήμα της περιοχής του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο και περιλαμβάνει επίσης άλλες πόλεις όπως το San Mateo, η Santa Clara, το San Jose, το Palo Alto, το Cupertino και το Mountain View. Σημειώνεται ότι η Silicon Valley φιλοξενεί μεγάλες εταιρείες όπως η Apple, το Facebook, η Google, το Twitter, η Nvidia και άλλες.

Πηγή: imerisia.gr Με πληροφορίες από CNBC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το