Ελλάδα

Για κακούργημα διώκεται ο ιδιοκτήτης των σκύλων που κατασπάραξαν τη 50χρονη στη Θεσσαλονίκη

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος του 37χρονου ιδιοκτήτη των τριών σκύλων που, το μεσημέρι της Κυριακής, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν θανάσιμα την 50χρονη στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.

Ο 37χρονος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

Εις βάρος του 37χρονου είχε σχηματιστεί δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ. για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ωστόσο ο εισαγγελέας έκρινε ότι η κατηγορία έπρεπε να μετατραπεί σε ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο, με το σκεπτικό ότι δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την φύλαξη των τριών τσομπανόσκυλων που κατασπάραξαν την 50χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μαρτυρίες γειτόνων αναφέρουν ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που τα σκυλιά βγαίνουν εκτός της αυλής χωρίς επιτήρηση και χωρίς να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα από τον 37χρονο ιδιοκτήτη τους.

Τι υποστηρίζει ο 37χρονος

«Τα σκυλιά είναι εκπαιδευμένα και δεν είχαν επιθετική συμπεριφορά. Βγήκαν από μια τρύπα στην αυλή», υποστηρίζει από την πλευρά του ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών τσομπανόσκυλων.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 37χρονου, Χρήστο Πατούνα, ο εντολέας του είναι συντετριμμένος από το τραγικό περιστατικό και εκφράζει την βαθιά λύπη του για τον χαμό της γυναίκας.

«Τα σκυλιά τα είχε στην αυλή του σπιτιού του η οποία είναι περιφραγμενη. Έχει περίφραξη ύψους δύο μέτρων, ήταν σωστή, και τα σκυλιά ήτανε ασφαλή. Δυστυχώς, χωρίς να το αντιληφθεί, τα σκυλιά άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον φράχτη, 30 εκατοστών από την οποία διέφυγαν. Τα σκυλιά ήταν προβλεπόμενα», τονίζει ο δικηγόρος.

«Υπήρχαν τα σωστά μέτρα, τα σκυλιά δεν ήταν επιθετικά. Ήταν φύλακες του σπιτιού διότι στο Ωραιόκαστρο έχουν συχνές επιθέσεις από διαρρήκτες και σχεδόν κάθε σπίτι έχει στην αυλή του από τουλάχιστον ένα σκυλί. Ήταν σκυλιά εκπαιδευμένα και με σωστή συμπεριφορά», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο 37χρονος δεν ήταν υποχρεωμένος, βάση νόμου, να έχει δεμένα τα σκυλιά στον συγκεκριμένο χώρο καθώς υπήρχε περίφραξη.

«Η αστυνομία έλεγξε την περίφραξη και διαπίστωσε ότι σε ένα σημείο στο πλάι, που δεν ήταν εύκολα αντιληπτό, τα σκυλιά είχαν ανοίξει μια τρύπα με διάμετρο 30 εκατοστών. Προφανώς από αυτήν την μικρή τρύπα που δε μπορούσε να γίνει αντιληπτή διέφυγαν τα σκυλιά», τόνισε ο κ. Πατούνας, διαψεύδοντας ότι τα σκυλιά είχαν εκδηλώσει κι άλλη φορά στο παρελθόν επιθετική συμπεριφορά.

Πώς έγινε το αδιανόητο περιστατικό

Το περιστατικό «φρίκης» σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, περίπου στις 14.30, σε περιοχή της Νεοχωρούδας. Τα τρία σκυλιά που φέρεται να είναι τσομπανόσκυλα, ξέφυγαν από την επίβλεψη του ιδιοκτήτη τους, πλησίασαν την αυλή της βίλας και επιτέθηκαν στην άτυχη γυναίκα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα από τα δαγκώματα.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες να διαπιστώνουν τον θάνατό της, ενώ μετά το περιστατικό η αστυνομία συνέλαβε τον ιδιοκτήτη των σκύλων και ξεκίνησε την έρευνα για το περιστατικό.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νεοχωρούδας, Χρήστος Σαραμούρτσης, όλη η περιοχή έχει σοκαριστεί από το τραγικό περιστατικό, ενώ η άτυχη γυναίκα ήταν μητέρα δύο παιδιών και ένας πολύ δραστήριος άνθρωπος που την γνώριζαν οι περισσότεροι κάτοικοι. Μάλιστα, στις τελευταίες εκλογές, ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πέτρου Αταμιάν.

Μιλώντας για το τραγικό περιστατικό, ο πρόεδρος της κοινότητας τόνισε στο protothema.gr ότι η άτυχη γυναίκα «εκανε εργασίες στην αυλή της, κούρευε τα χόρτα και έκοβε τα δέντρα με συνεργείο. Μάθαμε ότι κάποια στιγμή βγήκε έξω να πετάξει κλαδιά και της επιτέθηκαν τα σκυλιά απο το γειτονικό σπίτι. Δεν ξέρουμε αν πήδηξαν τα κάγκελα ή βρήκαν κάποια πόρτα ανοιχτή και μπήκαν στην αυλή. Ήταν άγρια σκυλιά και τα φοβόσουν. Οι εργάτες ίσως φορούσαν ακουστικά για τον θόρυβο και δεν άκουσαν τις φωνές της», ανέφερε.

Πηγή:protothema

Share
Ετικέτες: σκύλων

Πρόσφατα άρθρα

Αλλαγή φρουράς στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού – Ενώ δεν έχει ληφθεί ακόμη πολιτική απόφαση για την οριστική μετεγκατάσταση

Παρουσία του Διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ, ταξιάρχου Ιωάν. Χειμαριού θα γίνει σήμερα στο…

12 Μαρτίου 2024

Δεκτή η προσφυγή 42χρονης για τον θάνατο της μητέρας της που πνίγηκε στο σπίτι της από τις πλημμύρες

Δεκτή έκανε με Διάταξή του ο αντεισαγγελέας Εφετών Λάρισας την προσφυγή 42χρονης Φαρσαλινής, η οποία…

12 Μαρτίου 2024

«Το γελαστό παιδί» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

  Για την τελευταία προβολή της κινηματογραφικής σεζόν 2023-2024, το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc Βόλου σε…

12 Μαρτίου 2024

Βόλος: Νεαρός έκλεβε δίκυκλα και τα “διέλυε” – Βρέθηκαν εξαρτήματα και όπλο

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 20χρονος, διότι,…

12 Μαρτίου 2024

Προϋπολογισμός 14,4 εκ. ευρώ στη ΔΕΥΑ Αλμυρού το 2024

  Στα 14.480.000 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός εσόδων - εξόδων έτους 2024 της ΔΕΥΑ Αλμυρού,…

12 Μαρτίου 2024

Boeing 737 Max: «Δεκάδες» προβλήματα στην παραγωγή του βρήκε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ

Έλεγχοι της αμερικανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας (FAA) στη διαδικασία παραγωγής του επιβατικού αεροσκάφους 737 Max…

12 Μαρτίου 2024