Τοπικά

Για ΕΑΚ και Πανθεσσαλικό συζήτησαν ο Αυγενάκης με τους βουλευτές και τον Α. Μπέο

Tην δέσμευση ότι θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για να λάβει ο Δήμος Βόλου από το πρόγραμμα Φιλόδημος 600.000 ευρώ ώστε να χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή του ΕΑΚ που κοστολογείται στα 1,8 εκατομμύρια ευρώ έδωσε ο υφυπουργός αθλητισμού Λ. Αυγενάκης στους βουλευτές του Νομού και τον δήμαρχο Βόλου Α. Μπέο, σε συνάντηση στο Ξενία. Σημειώνεται ότι ποσό 250.000 ευρώ έχει δώσει η Περιφέρεια από το ΕΣΠΑ και θα κινηθούν οι διαδικασίες για να δοθεί από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» από το οποίο ο δήμος μπορεί να εκταμιεύσει 600.000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα να τα αναζητήσει από άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα ή να συμβάλλει με ίδιους πόρους.

Σημειώνεται ότι για την ανακατασκευή του ΕΑΚ έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Βόλου και του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ και ο προκάτοχος του Κ. Αυγενάκη, ο κ. Βασιλειάδης είχε τονίσει πως θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν κονδύλια και από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, για τον χλοοτάπητα. Στο πρόγραμμα Φιλόδημος έχει κατατεθεί αίτημα για την ενίσχυση του φέροντος οργανισμού της κερκίδας.

Στο μεταξύ ο Α. Μπέος ζήτησε να παραχωρηθεί στον Δήμο το Πανθεσσαλικό Στάδιο που ανήκει στα τουριστικά ακίνητα, αίτημα που στήριξαν και οι βουλευτές του Νομού με δεδομένο ότι πριν να ξεσπάσει η κρίση στη χώρα είχαν δοθεί τα στάδια του Ηρακλείου και της Πάτρας στον έλεγχο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Αυγενάκης θεώρησε επίσης εύλογο το αίτημα αλλά σημείωσε πως το θέμα δεν άπτεται της αρμοδιότητάς του.

Στη συνάντηση δια αντιπροσώπου εκπροσωπήθηκε η Ζέτα Μακρή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το