Ελλάδα

Γεροβασίλη: Κατέθεσε μήνυση για τις παρακολουθήσεις – «Είμαι βέβαιη ότι έχει στηθεί δίκτυο κατασκοπείας από συνεργάτες του Μαξίμου»

Το κατώφλι του Αρείου Πάγου πέρασε η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη για να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση των υποκλοπών. Υπενθυμίζεται ότι κα Γεροβασίλη είναι ένα από τα πρόσωπα, που σύμφωνα με την εφημερίδα «Documento» ήταν στόχος παρακολούθησεις με το κακόβουλο λογισμικό Predator.

«Ζούμε σε εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές για το δημοκρατικό πολίτευμα και το κράτος δικαίου μετά την αποκάλυψη από τη εφημερίδα Documento και από πολλαπλά αλλά δημοσιεύματα, προφανώς δεν έπρεπε ούτε εγώ ούτε το πολιτικό σύστημα της χώρας να μην πράξουμε τα αναγκαία για προστασία θεμελιώδους δικαιώματος προστασίας απορρήτου επικοινωνιών» σχολίασε.

Η πρώην υπουργός προστασίας του Πολίτη ζητεί τη διερεύνηση της παραβίασης του τηλεφωνικού της απορρήτου και άλλες πιθανές ποινικές πράξεις που τελέστηκαν σε βάρος της. Μιλώντας, δε, στις κάμερες κάλεσε τη δικαιοσύνη να συνθέσει τις δικογραφίες και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως έχει στηθεί δίκτυο κατασκοπείας με επίκεντρο συνεργάτες του Μέγαρου Μαξίμου.

«Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Για να είναι αποτελεσματική η έρευνα θα πρέπει να συνθέσει όλες τις μηνύσεις. Η δικαιοσύνη είναι ο τελευταίος πυλώνας προστασίας που μπορεί να ερευνήσει το διπλό σκάνδαλο, το σκάνδαλο κατασκοπείας και συγκάλυψης. Είμαι βέβαιη ότι στη χώρα έχει στηθεί δίκτυο κατασκοπείας με επίκεντρο συνεργάτες του Μεγάρου Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το