Κόσμος

Γερμανικοί βιομηχανικοί όμιλοι περιμένουν παραγγελίες από το Ιράν

E

Γερμανικοί βιομηχανικοί όμιλοι προσδοκούν την εξασφάλιση συμφωνιών και παραγγελιών ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από μέρους του Ιράν, μετά την επίτευξη μιας προκαταρκτικής συμφωνίας-πλαισίου για τη διευθέτηση της πολυετούς διένεξης για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, με οργανώσεις που τους εκπροσωπούν να καλούν ήδη τις γερμανικές τράπεζες να επανεξετάσουν τις επιχειρηματικές πολιτικές τους έναντι της Τεχεράνης.

“Οι γερμανικές επιχειρήσεις θεωρούν τη συμφωνία ενθαρρυντικό σημάδι”, επισήμανε ο Φέλιξ Νόιγκαρτ, ειδικός σε θέματα διεθνούς εμπορίου στο DIHK, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Γερμανίας, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Εάν οι οικονομικές κυρώσεις αρθούν ως τα μέσα της χρονιάς οι εμπορικές συναλλαγές με το Ιράν θα μπορούσαν να “αυξηθούν σημαντικά” το δεύτερο εξάμηνο του 2015, επισήμανε ο Νόιγκαρτ. Ο ίδιος προέβλεψε ότι οι γερμανικές εξαγωγές στο Ιράν θα μπορούσαν να διπλασιαστούν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Το 2014 ο όγκος των γερμανικών εξαγωγών στο Ιράν αυξήθηκε κατά σχεδόν 30%, φθάνοντας τα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ, μετά την αναστολή ορισμένων κυρώσεων.

“Μακροπρόθεσμα, το (διμερές) εμπόριο μπορεί να φθάσει έναν διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων”, πρόσθεσε ο Νόιγκαρτ.

Κατά τον ίδιο, το ενδιαφέρον για γερμανικά μηχανήματα και εγκαταστάσεις συνεχίζει να είναι έντονο στην Ισλαμική Δημοκρατία. Οι προοπτικές είναι επίσης καλές για την αυτοκινητοβιομηχανία, τη χημική βιομηχανία, τη φαρμακευτική βιομηχανία, τα ιατρικά μηχανήματα και τον κλάδο της ανανεώσιμης ενέργειας, ανέφερε επίσης.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το