Κόσμος

Γερμανία: Από κατάθλιψη κινδυνεύουν τα παιδιά λόγω lockdown

To lockdown που έχουν επιβληθεί προκειμένου να ανασχεθεί η πανδημία του κορωνοϊού προκαλούν κατάθλιψη και κοινωνική απομόνωση στα παιδιά της Γερμανίας, όπως προειδοποιεί η υπουργός Οικογένειας της χώρας, Φραντσίσκα Γκίφεϊ, η οποία ζητά την επαναλειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών το συντομότερο δυνατό.

«Έχουμε ήδη δέκα εβδομάδες που πρέπει να καλύψουμε και η απάντηση δεν μπορεί να είναι: όλα να παραμείνουν κλειστά. Το τίμημα για πολλές οικογένειες είναι τόσο υψηλό ώστε να πλησιάζουμε σε κίνδυνο για την υγεία των παιδιών», δήλωσε η υπουργός μιλώντας στην Ραδιοφωνία Βόρειας Γερμανίας (NDR).

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε η Γκίφεϊ, ειδικά σε κοινωνικά μειονεκτούσες περιοχές, οι μαθητές διαπιστώνεται πως έχουν «καταθλιπτικές και μοναχικές» συμπεριφορές. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης του ΟΟΣΑ Αντρέας Σλάιχερ, ο οποίος μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων επισήμανε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, το σχολείο αποτελεί συχνά «ένα από τα πιο σημαντικά κοινωνικά και συναισθηματικά σημεία αναφοράς».

Από τη μεριά της, η Άγγελα Μέρκελ χαλάρωσε τη θέση της περί κλειστών σχολείων και με δηλώσεις της εμφανίστηκε ανοιχτή σε μια προοπτική υπό προϋποθέσεις επαναλειτουργίας των σχολείων, τονίζοντας ωστόσο ότι ο αριθμός των κρουσμάτων πρέπει να εξακολουθήσει να μειώνεται.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το