Τοπικά

Γεωργία Μποντού Τοκαλή: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση με κέρδισε»

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βόλου υπογραμμίζει ότι η νέα πενταετία θα είναι ακόμη πιο δημιουργική

Η Γεωργία Μποντού Τοκαλή αποφάσισε να ασχοληθεί για πρώτη φορά με τα κοινά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση το 2014. Ήταν ο «ηγέτης», όπως τον χαρακτηρίζει, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος την ενέπνευσε και αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της στον κοινό στόχο για τη δημιουργία μίας πόλης, που θα βγει από την απραξία και θα αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης, μίας πόλης η φήμη της οποίας θα ξεπεράσει τα όρια της χώρας. Εννέα χρόνια μετά και έχοντας περάσει από θέσεις ευθύνης, στις οποίες έβαλε τη σφραγίδα της,
η Γεωργία Μποντού Τοκαλή ζητεί την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στον συνδυασμό του Αχιλλέα Μπέου «Νέα Εποχή Νέα Δυναμική» και στο πρόσωπό της για να συνεχίσει να προσφέρει και δεσμεύεται ότι η νέα πενταετία που έρχεται θα είναι ακόμη πιο δυναμική.

Ποια τα χαρακτηριστικά της Γεωργίας Μποντού Τοκαλή;

Είμαι μία γυναίκα, σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών. Είμαι εκπαιδευτικός και ολοκληρώνω τις σπουδές μου στο διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού» του Τμήματος Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Παράλληλα, στον ελεύθερο χρόνο μου, προσφέρω στις δύο επιχειρήσεις της οικογένειάς μου, στην τουριστική επιχείρηση «Tokalis Boutique Hotel and Spa» στην παραλία της Νέας Αγχιάλου και στο αποσταγματοποιείο – οινοποιείο «Τοκαλής», που παράγει εμφιαλωμένο βιολογικό τσίπουρο και κρασί, στις Μικροθήβες του Ν. Μαγνησίας.
Τα τελευταία χρόνια βεβαίως, με έχει κερδίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα ο Δήμος Βόλου. Πρόκειται για έναν χώρο, στον οποίο μου αρέσει να προσφέρω σε τομείς που γνωρίζω και αγαπώ, όπως είναι ο τουρισμός, η παιδεία, ο πολιτισμός.
Και πρόκειται για μία ενασχόληση που γίνεται με όρους εθελοντισμού. Χωρίς να λαμβάνω αντιμισθίες, αφιερώνω καθημερινά πολύ χρόνο και το κάνω με μεγάλη χαρά, με έμφαση στη λεπτομέρεια και με διάθεση για συνεργασία. Πιστεύω στην ομαδική δουλειά και για μένα προσωπικά η «αμοιβή» μου είναι το ευχαριστώ και η αγάπη του κόσμου. Κυρίως όμως η ικανοποίηση ότι βάζω κι εγώ το λιθαράκι μου στην ανάπτυξη του τόπου και κυρίως της Ν. Αγχιάλου, όπου ζω τα τελευταία 30 χρόνια.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Για μένα ήταν πραγματικά κάτι απροσδόκητο. Δεν το είχα σκεφτεί μέχρι τη στιγμή που γνώρισα τον δήμαρχό μας, τον Αχιλλέα Μπέο. Όταν μου έγινε η πρόταση δεν τον γνώριζα προσωπικά. Εκείνος ήταν όμως που με ενέπνευσε να ασχοληθώ ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Προσωπικά, είμαι άνθρωπος που πάντα ταξίδευε και συνεχίζω να ταξιδεύω πολύ.
Με πλήγωνε λοιπόν, όταν κάθε φορά που επισκεπτόμουν το εξωτερικό και μιλούσα για τον Βόλο, κανείς δεν γνώριζε την πόλη.
Ως εκ τούτου θεώρησα ότι ήταν μία ευκαιρία, να συμβάλλω μέσα από τις γνώσεις και την εμπειρία μου, στο όραμα της Δημοτικής Αρχής, να γίνει ο Βόλος μία πραγματική ευρωπαϊκή πόλη, μία πόλη πρότυπο, η φήμη της οποίας θα ξεπερνά τα γεωγραφικά όρια της χώρας.

Και γιατί με τον Αχιλλέα Μπέο;

Γιατί είναι ηγέτης. Γιατί είναι εκείνος που με έκανε να πιστέψω στην αλλαγή και στην ανάπτυξη του τόπου μας.
Γιατί, με την αποφασιστικότητα, τον δυναμισμό και την εμπειρία του θα τα καταφέρουμε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά να επανέλθουμε στην κανονικότητα, μετά το διπλό χτύπημα της θεομηνίας που δεχθήκαμε.
Γιατί ηγέτης γεννιέσαι, δεν γίνεσαι και το χάρισμα αυτό ελάχιστοι το έχουν. Και όπως έχει αποτυπωθεί παγκοσμίως στην ιστορία, οι κρίσεις απαιτούν ηγέτες, ανθρώπους ικανούς,
οι οποίοι θα μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία.
Και με τον Αχιλλέα Μπέο προχωράμε δυναμικά για την αναγέννηση του Βόλου της καρδιάς μας!

Ποια ήταν η πιο δύσκολη κατάσταση που σας ανατέθηκε και φέρατε εις πέρας δίνοντας λύση κατά τη θητεία σας;

Η πιο δύσκολη αποστολή που μου ανέθεσε ο δήμαρχος, ήταν η απομάκρυνση του πεσσού από την οδό Αθηνών. Ένα ανοιχτό ζήτημα επί σειρά ετών, μία πάγια απαίτηση της τοπικής κοινωνίας.
Ήταν μία αποστολή που απαιτούσε λεπτούς χειρισμούς και μεθοδικότητα. Κυρίως όμως επιμονή. Δεν δίστασα να κατέβω ακόμη και για μία ώρα στην Αθήνα για να μιλήσω για το συγκεκριμένο θέμα κα να επιστρέψω αυθημερόν στον Βόλο.
Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν όταν εκπροσώπησα τον Δήμο Βόλου ενώπιον του κεντρικού αρχαιολογικού συμβουλίου. Εκεί προσέγγισα το ζήτημα τόσο από τη σκοπιά της επιστημονικής μου ιδιότητας ως αρχαιολόγου, όσο και από τη σκοπιά της ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, σε ένα επικίνδυνο σημείο, πάνω στην εθνική οδό.
Με ιδιαίτερη επιμονή, υπομονή και φυσικά επιχειρήματα, κατάφερα να φέρω εις πέρας την αποστολή που μου ανατέθηκε, παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου θα είστε ξανά υποψήφια με τον συνδυασμό του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου. Γιατί να σας ψηφίσει ο κόσμος;

Η επόμενη πενταετία θα είναι ακόμη πιο δημιουργική και πιστεύω ότι με τις γνώσεις και την εμπειρία που έχω αποκτήσει τα τελευταία εννέα χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα είμαι ακόμη πιο χρήσιμη για να υπηρετήσω τον τόπο που αγαπώ, στο πλευρό όλων των συμπολιτών μου και δίπλα στον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο, που έχει αποδείξει ότι δεν αφουγκράζεται απλώς τα προβλήματα και τις ανησυχίες των δημοτών, αλλά είναι αποτελεσματικός δίνοντας λύσεις και έχοντας όραμα για την ανάπτυξη του Δήμου.
Νιώθω εθελόντρια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τον ρομαντισμό του εθελοντισμού, που είναι η ύψιστη προσφορά προς τον συνάνθρωπο, πιστεύω ότι ήδη έχω βάλει την προσωπική μου σφραγίδα και θα παλέψω περισσότερο για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον για τον Δήμο Βόλου και φυσικά την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τη Νέα Αγχίαλο.
Διεκδικώ την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου και ζητώ τον έναν από τους τέσσερις σταυρούς στο κεντρικό ψηφοδέλτιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το