Ελλάδα

Γεννηματά: Λάθος ιχνηλάτηση και λίγα τα τεστ για τον κορονοϊό

Σοβαρές ευθύνες για την έκρηξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα καταλογίζει στην κυβέρνηση η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, υποστήριξε πως η διαχείριση της κατάσταση από πλευράς Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν σωστή, με αποτέλεσμα να επέλθει νωρίτερα απ’ ό,τι θα μπορούσε το δεύτερο κύμα του νέου κορονοϊού.

Θα έπρεπε να διενεργούνται πιο πολλοί έλεγχοι στο υγειονομικό προσωπικό, τα Μέσα Μεταφοράς, τις δομές μεταναστών, τα γηροκομεία κ.α., προκειμένου να υπάρχει μια καλύτερη εικόνα της κατάστασης και όλα τα δεδομένα να συγκεντρώνονται σε ένα αξιόπιστο μητρώο, επεσήμανε η κυρία Γεννηματά. Παράλληλα, η κυρία Γεννηματά εκτίμησε πως εάν γίνονταν περισσότερα τεστ και σωστή ιχνηλάτηση, τότε, από τη μία θα είχε καθυστερήσει η έλευση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού και από την άλλη δεν θα είχε και την υφιστάμενη ένταση.

Επιπλέον, η κυρία Γεννηματά κατήγγειλε πως νοσοκομείο της χώρας έμεινε χωρίς οξυγόνο επί ώρες, ενώ ασθενοφόρο περιφερειακού νοσοκομείου, που μετέφερε ασθενή με κορονοϊό σε άλλο νοσοκομείο, έμεινε στον δρόμο, με αποτέλεσμα ο ασθενής να φθάσει οριακά εν ζωή. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως ουδείς μερίμνησε για την επιστροφή των ιατρών που τον συνόδευαν, οι οποίοι δεν έγιναν δεκτοί στο ΚΤΕΛ. Η κυρία Γεννηματά εξήγησε πως οι συγκεκριμένες καταγγελίες έγιναν λίγο πριν από την τηλεοπτική συνέντευξή της και γι’ αυτό δεν ανέφερε τα νοσοκομεία ή τις περιοχές που αφορούν, καθώς χρειάζονται περαιτέρω διερεύνηση.

Όσον αφορά στο άνοιγμα τομέων της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως στηρίζει το ασφαλές άνοιγμα, με δειγματοληπτικά τεστ και με αυστηροποίηση σε περιοχές που είναι στο «κόκκινο». Επεσήμανε, μάλιστα, πως απαιτείται να οργανωθούμε, προκειμένου να μην υπάρξει νέο κύμα χαλαρότητας. Όπως σημείωσε η κυρία Γεννηματά, η έλευση των εμβολίων είναι μεν ενθαρρυντική, αλλά, έως ότου φθάσουμε σε ανοσία του πληθυσμού, χρειάζεται προετοιμασία, ώστε να μην έχουμε ολέθρια αποτελέσματα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το