Πολιτισμός

Γέμισε μουσική και χορό το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο της Νέας Ιωνίας

Γέμισε μουσική και χορό το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο της Νέας Ιωνίας προχθές το βράδυ στην εκδήλωση λήξης των μαθημάτων του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 του χορευτικού και μουσικού συλλόγου ΕΔΡΑΜΕ.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου και πήραν μέρος 5 χορευτικές ομάδες του Συλλόγου Χοροστέκι ΕΔΡΑΜΕ με 100 περίπου χορευτές, που παρουσίασαν χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ενώ στο τέλος ακολούθησε γλέντι με πηλιορείτικους ζουρνάδες.


Συγκεκριμένα, η επιτυχημένη χορευτική χρονιά του Συλλόγου Χοροστέκι ΕΔΡΑΜΕ συνοδεύτηκε από ανάλογη ετήσια παράσταση, για ακόμη μία χρονιά, με τη συμμετοχή χορευτικών του ομάδων και την παρουσία συγγενών των χορευτών και φίλων του Συλλόγου.


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Χοροστέκι ΕΔΡΑΜΕ κ. Νίκος Μούτσελος σημείωσε ότι η προχθεσινοβραδινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της λήξης των μαθημάτων του Συλλόγου. «Χόρεψαν πέντε ομάδες του Συλλόγου Χοροστέκι ΕΔΡΑΜΕ, δύο ενηλίκων και τρεις παιδικές, με περίπου 100 χορευτές, και ήταν η παρουσίαση του αποτελέσματος των μαθημάτων της χρονιάς που τελείωσε».


Κάθε ομάδα χόρεψε παραδοσιακούς χορούς από διαφορετική περιοχή της Ελλάδας, ενώ οι χορευτές φορούσαν φορεσιές από διάφορα μέρη της χώρας μας. Αυτό που εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους ήταν ο μόλις 8 ετών Αβραάμ Λορδόπουλος που έπαιξε ζωντανά ποντιακή λίρα μαζί με τον πατέρα του Γιώργο Λορδόπουλο, ενώ μετά στο τέλος ακολούθησε ένα γλέντι με πηλιορείτικους ζουρνάδες με τον Λαυρέντη Μύτη, την Αναστασία Λύτρα και τον Νίκο Μούτσελο.


Ο Σύλλογος Χοροστέκι ΕΔΡΑΜΕ έχει πολλά χρόνια παρουσίας στον παραδοσιακό χορό. Ιδρύθηκε το 1992 και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στη διδασκαλία παραδοσιακού χορού, ενώ πραγματοποιούνται εκδρομές, ημερίδες και σεμινάρια κ.ά. με βάση τον παραδοσιακό χορό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το