Τοπικά

Γέμισαν από παιδιά τα Νηπιαγωγεία του Βόλου – Γονείς αναζητούν κενές θέσεις για να τα εγγράψουν

Γεμάτα από νήπια και προνήπια είναι όλα τα δημόσια Νηπιαγωγεία του Βόλου, με αποτέλεσμα, όσοι γονείς θελήσουν αυτή την περίοδο να εγγράψουν το παιδί τους, να δυσκολεύονται ιδιαίτερα.
Τουλάχιστον επτά περιπτώσεις γονέων απευθύνθηκαν χθες στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η οποία κατάφερε και έδωσε λύση.
Τα σχολεία άνοιξαν χθες, με τις εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά να συνεχίζονται μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου.
Το πρόβλημα της έλλειψης θέσεων στα νηπιαγωγεία το συνάντησαν, όσοι γονείς μετακόμισαν στον Βόλο ή και όλοι όσοι θέλησαν να κάνουν αυτή την περίοδο την εγγραφή του παιδιού τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις αναγκάστηκαν να απευθυνθούν σε δύο ή και τρία Νηπιαγωγεία, μήπως και βρεθεί κάποια θέση για τα παιδιά τους. Δυστυχώς όλες οι θέσεις ήταν καλυμμένες.
«Επτά περιπτώσεις γονέων που έψαξαν, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν κάποια διαθέσιμη θέση για το παιδί τους στο Νηπιαγωγείο, απευθύνθηκαν σε εμάς για να δώσουμε λύση, όπως και τελικά έγινε» τόνισε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «από φέτος όλα τα προνήπια και νήπια, δηλαδή παιδιά ηλικίας 4-6 ετών, είναι υποχρεωτικό να φοιτήσουν στα δημόσια και ιδιωτικά Νηπιαγωγεία. Έτσι, παιδιά που μέχρι και πέρυσι φοιτούσαν σε Παιδικούς Σταθμούς, στράφηκαν στα δημόσια και ιδιωτικά νηπιαγωγεία, με αποτέλεσμα να καλυφθούν οι θέσεις».
Μάλιστα από φέτος έχει μειωθεί το ανώτατο όριο μαθητών ανά τμήμα σε 22 άτομα, από 25 που ήταν πέρυσι. «Βέβαια, όπου χρειάστηκε, εμείς αυξήσαμε τον αριθμό στους 25 μαθητές». Πάντως λόγω των αλλαγών αυτών, έχουμε και τις ελλείψεις σε νηπιαγωγούς. Δημιουργήθηκαν περισσότερα τμήματα και πλέον θα πρέπει να καλυφθούν 17 κενά νηπιαγωγών από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Το γενικό συμπέρασμα είναι πως για τη φετινή σχολική χρονιά θα έχουμε περισσότερα νήπια και προνήπια στα νηπιαγωγεία του Βόλου λόγω της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολική εκπαίδευσης» είπε ο κ. Πολύζος.

Χθες έληξε η προθεσμία για τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς ώστε να υποβάλλουν αιτήσεις με δηλώσεις προτίμησης διαφόρων περιοχών. Ο κ. Πολύζος τόνισε πως τα οριστικά κενά εκπαιδευτικών ανέρχονται στα 90, χωρίς να προσθέσουμε αυτά των τάξεων Υποδοχής και της Παράλληλης Στήριξης. Τα κενά δασκάλων αυξήθηκαν από τρία σε επτά, των νηπιαγωγών είναι 17, της ειδικής αγωγής γύρω στα 40, των καθηγητών πληροφορικής γύρω στα δέκα, των εικαστικών-θεατρολόγων γύρω στα δέκα, ενώ υπάρχουν και μερικά κενά σε άλλες ειδικότητες.
Οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθούν από το υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το