Τοπικά

Γάτες εγκλωβίστηκαν μέσα σε “σφραγισμένο” κτίριο στο κέντρο του Βόλου

Το Φιλοζωϊκό Σωματείο Κόσμος και Φύση καταγγέλλει στην αστυνομία και την Πολεοδομία πως ένα «σιωπηλό έγκλημα» λαμβάνει χώρα από την Παρασκευή το απόγευμα στη διασταύρωση των οδών Ερμού και Σέφελ. Η Πολεοδομία, έπειτα από καταγγελίες διπλανών καταστηματαρχών, έκρινε ότι το εγκατελελειμμένο γωνιακό κτήριο είναι ακατάλληλο και ότι πρέπει να σφραγιστεί.
Σε αυτό το κτήριο έβρισκαν καταφύγιο αδέσποτες στειρωμένες γάτες και εκτιμάται ότι πέντε γάτες από αυτή τη γειτονιά έχουν εγκλωβιστεί εσωτερικά και το κτήριο σφραγίστηκε εν γνώση της ύπαρξης των γατιών, σύμφωνα με την καταγγελία. Οι δύο φιλοζωικές της πόλης και ο κτηνιατρικός σύλλογος έχουν ενημερωθεί σχετικά, έχει συνταχθεί επιστολή από το φιλοζωικό σύλλογο “Κόσμος και Φύση”, η οποία απευθύνεται στην Πολεοδομία και την Αστυνομία και έγινε καταγγελία στην Αστυνομία. Το κτήριο είναι ερμητικά σφραγισμένο με λαμαρίνες και δεν υπάρχει καμία διέξοδος για τις γάτες που είναι εσωτερικά. Έχουν γίνει ενέργειες από πολλές μεριές ώστε να ασκηθεί πίεση για να ανοίξει το κτήριο.
Η γειτονιά είναι αφιλόξενη προς τις γάτες και έχουν γίνει πολλές προσπάθειες, νόμιμες και μη, για να απομακρυνθούν. Οι γάτες πρέπει να απεγκλωβιστούν άμεσα, δε θα αντέξουν για περισσότερες μέρες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το