Κόσμος

Γάμοι-εξπρές για τους Ρώσους στρατιώτες που φεύγουν για την πρώτη γραμμή του πολέμου: Στόχος να ανεβάσουν το ηθικό

Εν μέσω πολέμου και επιστράτευσης η Ρωσία έχει επιτρέψει τους γρήγορους μαζικούς γάμους για τους στρατιώτες που πάνω στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία, με δεκάδες ζευγάρια να ανταλλάσσουν όρκους, δαχτυλίδια και φιλιά την περασμένη εβδομάδα.

Οι αρχές λένε ότι οι τελετές είναι «καλές για το ηθικό» και «δημιουργούν μια αίσθηση σταθερότητας». Η ρωσική νομοθεσία ορίζει ότι τα ζευγάρια δεν μπορούν να παντρευτούν τουλάχιστον ένα μήνα μετά την υποβολή της αίτησης γάμου. Αλλά η Μόσχα πρόσθεσε την επιστράτευση στον κατάλογο των «εξαιρετικών περιπτώσεων» που επιτρέπει τη γρήγορη τέλεση ενός γάμου.

Αίσθηση σταθερότητας

Σύμφωνα με την Daily Mail, την περασμένη εβδομάδα 43 ζευγάρια συμμετείχαν σε μαζική τελετή που διοργανώθηκε στην Αγιά Πετρούπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ζευγάρια παντρεύτηκαν σε ομάδες των 10 ατόμων. Τα ζευγάρια συμπλήρωσαν ατομικές αιτήσεις γάμου και έκαναν μια τελετή ταυτόχρονα, με το κάθε ζευγάρι να σηκώνεται για να πει ξεχωριστά: «Δέχομαι»

Πλάνα από μια τελετή δείχνει δεκάδες ζευγάρια να παντρεύονται ταυτόχρονα. Οι νεόνυμφοι έδωσαν εθελοντικά τις συμφωνίες τους να παντρευτούν από τις θέσεις τους στο Γραφείο Μητρώου του Σεστρορέτσκ, όπως αποκάλυψε βίντεο από την τοπική τηλεοπτική έξοδο SCTV.ru.
Ο υπεύθυνος της τελετής σημείωσε πώς η διαδικασία γάμου της Ρωσίας απαιτεί «επίσημη επιβεβαίωση της έγκρισης των αγαπημένων προσώπων και του κράτους». Η κα Σεργκέεβα υποστήριξε ότι η τελετή που ολοκληρώθηκε γρήγορα ήταν ένα «μεγάλο δώρο» και άφησε «πολύ ωραία αίσθηση σε όλους».

«Αυτό δημιουργεί μια αίσθηση σταθερότητας», είπε. «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι στους εύθραυστους ώμους μιας γυναίκας έχει επίσης πολλή αγάπη». Ένα ζευγάρι που συμμετείχε στην τελετή είπε στο SCTV ότι ήταν στην ευχάριστη θέση να επισημοποιήσουν τη σχέση τους, ανέφερε «Την ξέρω πολύ καιρό», είπε ένας γαμπρός.

Η αποζημίωση ο λόγος των γάμων;

Οι επικριτές των γάμων εξπρές υποστηρίζουν ότι η «ταχεία διαδικασία» έχει μόνο σκοπό την εξασφάλιση αποζημίωσης για τις γυναίκες των στρατιωτών σε περίπτωση που πεθάνουν στην πρώτη γραμμή. «Επιτρέψτε μου να σας σφίξω το χέρι πριν και να σας πω ευχαριστώ», είπε η τοπική βουλευτής Βέρα Σεργκέεβα, μιλώντας στα ρωσικά, σε έναν στρατιώτη που συμμετείχε στην τελετή. «Δεν έφυγες, δεν φοβήθηκες που είσαι εδώ. Η νίκη θα είναι δική μας. Το δώρο μας προς εσάς είναι μια τελετή γάμου».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το