Κόσμος

Γαλλία: Σύγκρουση τρένου και σχολικού λεωφορείου – Νεκρά τέσσερα παιδιά

Τέσσερις έφηβοι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν σοβαρά μετά από σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο έξω από την πόλη του Περπινιάν στη νοτιοδυτική Γαλλία την Πέμπτη, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν πολλά ασθενοφόρα και οχήματα υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης κοντά στο σημείο όπου συνέβη η σύγκρουση.

Ο Πρωθυπουργός Edouard Philippe περιέγραψε τη συντριβή ως ένα “τρομερό δυστύχημα”.

O γάλλος πρόεδρος εγραψε στο τουίτερ «Όλες οι σκέψεις μου στα θύματα αυτής της τρομερής συγκρουσης του σχολικού λεωφορείου και στις οικογένειές τους. Η κινητοποίηση του κράτους είναι συνολική για να τους βοηθήσει».

“Ολες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν κινητοποιηθεί και έχει δημιουργηθεί μια μονάδα συντονισμού κρίσεων”, δήλωσε επίσης ένας υπάλληλος της τοπικής οδού Millas στο Reuters.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι επτά άτομα στο λεωφορείο, που μεταφέρει εφήβους ηλικίας 13 έως 17 ετών, τραυματίστηκαν σοβαρά μεταξύ των 19 επιβατών.

Ένας εκπρόσωπος της SNCF δήλωσε ότι το τρένο έτρεχε με 80 χιλιόμετρα την ώρα κατά το ατύχημα και επέβαιναν 25 άτομα. Τρεις από αυτούς τραυματίστηκαν ελαφρά.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το