Κόσμος

Γαλλία: Κινητοποίηση αγροτών με τρακτέρ και σανό στην Αψίδα του Θριάμβου

Εξήντα έξι άτομα συνελήφθησαν σήμερα (1/3) το πρωί στο Παρίσι μετά τον αιφνίδιο αποκλεισμό από αγρότες της Αψίδας του Θριάμβου με μπάλες από σανό και τρακτέρ, ανακοινώθηκε από την αστυνομία.

Οι αγρότες έφθασαν με τρακτέρ κάτω απ’ αυτό το μνημείο για τους στρατιώτες που έπεσαν στη μάχη στη διάσημη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων νωρίς το πρωί και διέκοψαν για λίγο την κυκλοφορία, διευκρίνισε η αστυνομία.

«Ανεβήκαμε σήμερα το πρωί για να καταθέσουμε ένα στεφάνι στην Αψίδα του Θριάμβου για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους τους αγρότες που αυτοκτονούν», διευκρίνισε ο Αξέλ Μασόν, κτηνοτρόφος στην περιφέρεια Λουάρ-ε-Σερ στην κεντρική Γαλλία.

«Το κράτος εξακολουθεί να μην μας ακούει», πρόσθεσε ενώ ο θυμός του αγροτικού κόσμου είναι αισθητός σε όλη την Ευρώπη.

Πομπή από τρακτέρ προς τα ανάκτορα των Βερσαλλιών
Άλλες δράσεις έλαβαν επίσης χώρα κοντά στο Παρίσι: τέσσερα τρακτέρ μπλόκαραν μια έξοδο του περιφερειακού και άλλα έπαιρναν θέσεις στο ύψος μιας άλλης πρόσβασης σ’ αυτό τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο που περιβάλλει την πρωτεύουσα, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Μια πομπή από τρακτέρ βρίσκεται καθ’ οδόν προς τα ανάκτορα των Βερσαλλιών», σε απόσταση μερικών δεκάδων χιλιομέτρων από το Παρίσι, όπου τα περιμένει μια αστυνομική δύναμη, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Μεταξύ των 66 συλληφθέντων είναι ο Πατρίκ Λεγκρά, γνωστό στέλεχος του Αγροτικού Συντονισμού, του δεύτερου μεγαλύτερου γαλλικού συνδικάτου των αγροτών, το οποίο οργάνωσε τη σημερινή κινητοποίηση.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το