Ελλάδα

Γαλάτσι: Καταγγελίες για χτύπημα σε 5χρονο από ΜΑΤ – 14 προσαγωγές σε αντιφασιστική πορεία

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν από το βράδυ της Κυριακής 1 Νοεμβρίου καταγγελίες, σύμφωνα τις οποίες άνδρες των ΜΑΤ διέλυσαν αντιφασιστική συγκέντρωση στο Γαλάτσι, ασκώντας υπέρμετρη βία, χτυπώντας ακόμη και ένα 5χρονο παιδί που βρισκόταν σε μία καφετέρια με την οικογένειά του.

Οι χρήστες του Twitter έχουν αναδείξει σε 2ο trend το hashtag #Χρυσοχοιδη_παραιτησου, καταγγέλλοντας τις πρακτικές των δυνάμεων καταστολής, με αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν ότι άνδρες των ΜΑΤ εισέβαλαν ακόμη και σε καφετέρια όπου έπιναν τον καφέ τους θαμώνες για να βρουν συμμετέχοντες από την αντιφασιστική συγκέντρωση, ενώ εκεί προχώρησαν και στην άσκηση σωματικής βίας ακόμη και σε 5χρονο παιδί που βρισκόταν στο μαγαζί με την οικογένειά του. Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, τέσσερις άνθρωποι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι.

Από την πλευρά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη αντίδραση, ενώ για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του ΜέαΡα25, κάνοντας λόγο για «όργιο αστυνομικής καταστολής». Στο Γαλάτσι προσήχθησαν 14 άτομα και στο Νέο Ηράκλειο, όπου προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση μέλη του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, προσήχθησαν 10 άτομα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το