Τοπικά

«Φύλο και φτερό» από εμπειρογνώμονες και εκπαιδευμένους σκύλους τα συντρίμμια της τραγωδίας στα Τέμπη – Τι αναζητούν

«Φύλο και φτερό» κάνουν από σήμερα ο εμπειρογνώμονάς κ. Ελευθέριος Νικολιδάκης με 11 ακόμη συνεργάτες του και τρεις ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, τα συντρίμμια από τα βαγόνια των μοιραίων τρένων της τραγωδίας στα Τέμπη, αναζητώντας πιθανό ανθρώπινο βιολογικό υλικό που θα μπορούσε να ταυτοποιηθεί στη συνέχεια.

Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει δύο με τρεις ημέρες και αφορά τις έρευνες τόσο στο χώρο του δυστυχήματος, αλλά και στο σημείο στην περιοχή του Κουλουρίου, όπου συγκεντρώθηκαν τα συντρίμμια.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Συλλόγου Δυστυχήματος Τεμπών κ. Χρήστος Κωνσταντινίδης, «με την αιτία της μίας αγνοούμενης που ακόμη μέχρι σήμερα δε μπορούμε να βρούμε υλικό και με τη δεύτερη αιτία ότι πιθανόν μέσα από ένα τόσο τραγικό συμβάν να υπάρχουν υπολείμματα ιστών συνανθρώπων μας ο Εφέτης Ανακριτής κ. Μπακαΐμης διέταξε να ολοκληρωθεί το επόμενο διήμερο πιθανόν και τριήμερο η ενέργεια αυτή.

Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι μακάβρια για εμάς αλλά και πολύ σημαντικά προκειμένου και να βρεθεί ο άνθρωπος να ταυτοποιηθεί κάποιο υλικό του, για να ξέρουμε ακριβώς τον ακριβή αριθμό και αν υπάρχουν κάποια υπολείμματα των δικών μας ανθρώπων να ληφθούν και να ενταφιαστούν μαζί με τις υπόλοιπες σορούς».

Ο εκπρόσωπος των συγγενών είπε επίσης ότι «η μεταφορά και των βαγονιών και του μπαζώματος είναι πραξικοπηματική γιατί καταργεί τον κώδικα δικονομίας. Έπρεπε να μείνει άθικτος ο χώρος του εγκλήματος μέχρι να τελειώσει η προανάκριση».

Δείτε τη δήλωσή του:

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το