Ελλάδα

Φυλακές Νιγρίτας – Εισαγγελέας: Με απειλούν μέσω viber για τα VIP κελιά

Απειλητικά μηνύματα μέσω της εφαρμογής viber δέχτηκε ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Σερρών και πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Φυλακών Νιγρίτας που στόχο έχουν, όπως τονίζει, στην αναφορά που υπέβαλε, την Πέμπτη (4.5) στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «τον εκφοβισμό του και την χειραγώγηση της κρίσης του κατά τον χειρισμό των σχετικών ποινικών δικογραφιών και των πειθαρχικών παραπτωμάτων κρατουμένων» μετά την έρευνα της Αστυνομίας στην υποπτέρυγα Γ1 των φυλακών Νιγρίτας στις 21 Μαΐου, όπου βρέθηκαν πολυτελείς τηλεοράσεις, ψυγειοκαταψύκτες, μπάρμπεκιου και άλλα είδη πολυτελείας.

Σ΄ αυτήν ζητά, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, από τον Εισσαγελέα του Αρείου Πάγου να μεριμνήσει για την διασφάλιση της δικής του προσωπικής ασφάλειας, καθώς και της οικογένειάς του. Η αναφορά του Αντιεισαγγελέα έρχεται μία μόλις μέρα μετά την καταγγελία στον Άρειο Πάγο 19 κρατουμένων για αλόγιστη και απρόκλητη βία αστυνομικών κατά τη διάρκεια της εφόδου η οποία συνοδεύονταν και από σχετικές ιατρικές γνωματεύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Σερρών δέχτηκε με την κωδική ονομασία «Σταύρος» μήνυμα το οποίο έγραφε «Η ζωή επιστρέφει συμπεριφορές, να το θυμάσαι….απλά υπενθύμιση» ενώ επισυνάπτοναν και η καταγγελία των κρατούμενων προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο καταψύκτης που βρέθηκε στην έρευνα (ΕΛΑΣ)

Σύμφωνα με την αναφορά του Αντιεισαγγελέα ο αποστολέας του μηνύματος αποσκοπεί στον εκφοβισμό του και στην χειραγώγηση της κρίσης του κατά τον χειρισμό των σχετικών ποινικών δικογραφιών και των πειθαρχικών παραπτωμάτων ως προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας, καθώς «θίγονται τα συμφέροντα μιας συγκεκριμένης ομάδας κρατουμένων». Η έφοδος των αστυνομικών-συνολικά 83 άτομα-στη φυλακή έγινε στις 11.30 τη νύχτα της Παρασκευής (21.5) και ολοκληρώθηκε 14 ώρες αργότερα. Ελέγχθηκαν 19 κελιά της Γ΄ πτέρυγας, κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, μαχαίρια, μικροποσότητες ναρκωτικών και σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 30 κρατουμένων, 13 Ελλήνων και 17 Γεωργιανών οι οποίοι είναι καταδικασμένοι, μεταξύ άλλων, και για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση των ανατολικών ευρωπαϊκών χωρών «thieves in law».

ΕΛΑΣ/Φυλακές Νιγρίτας

Κατά την διάρκεια των ερευνών, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, πραγματοποιήθηκε και αυτόφωρη σύλληψη κρατούμενου για το αδίκημα της βίας κατά υπαλλήλου, «καθότι ο κρατούμενος όχι μόνο επιχείρησε αντιστεκόμενος να αποφύγει την έξοδο του από το κελί που διαβιούσε, αλλά επιτέθηκε δυναμικά στους αστυνομικούς ασκώντας ισχυρή σωματική βία εναντίον τους». Εκείνο που προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν ότι σε αρκετά κελιά και κοινόχρηστους χώρους της υποπτέρυγας βρέθηκαν επιδαπέδια κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες, τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας, ένα μπάρμπεκιου με κάρβουνα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι κρατούμενοι είχαν ανακατασκευάσει τις τουαλέτες των κελιών τους χρησιμοποιώντας ψηφιδωτό αντί για πλακάκια.

ΕΛΑΣ/Φυλακές Νιγρίτας

Αντιεισαγγελέας: Θέλουν να έχουν διακριτική μεταχείριση
Μετά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις φυλακές Νιγρίτας ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Σερρών ξεκίνησε την διενέργεια ανακριτικών πράξεων για τις αξιόποινες πράξεις που διαπιστώθηκαν – οι οποίες ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr η πιθανή επιβολή πειθαρχικών ποινών κατά την επικείμενη εκδίκαση των παραπτωμάτων τους από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Καταστήματος Κράτησης αναμένεται να επιδράσει στην διάρκεια έκτισης της ποινής τους αλλά και να επιφέρει, με επιβολή της σχετικής πειθαρχικής ποινής, την μεταγωγή τους σε άλλα, διαφορετικά για τον καθένα, καταστήματα κράτησης, όπου ευνόητα αναμένεται ότι πλέον θα διαβιούν υπό συνθήκες ισότητας με τους άλλους κρατούμενους και όχι διακριτικής μεταχείρισης. Σήμερα οι κρατούμενοι της Γ1 υποπτέρυγας διαβιούν ανά δύο ή το πολύ τρεις στα κελιά τους, ενώ οι κρατούμενοι άλλων πτερύγων διαβιούν έως και πέντε ή έξι ανά κελί, ενώ κάποιοι άλλοι αναγκάζονται να κοιμούνται στο πάτωμα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το