Ελλάδα

Έβρος: Μετανάστης παρασύρθηκε από τρένο

Από διερχόμενη αμαξοστοιχία, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο, χτυπήθηκε 25χρονος αλλοδαπός, που εισήλθε παράνομα στη χώρα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Το δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, στο ύψος του Τυχερού και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο μετανάστης κινούνταν πάνω στη γραμμή του τρένου. Αντιλήφθηκε αργά ότι η αμαξοστοιχία κινούταν προς το μέρος του, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να φύγει από τις γραμμές και να τραυματιστεί θανάσιμα. Αστυνομικοί της περιοχής ανέφεραν στο ethnos.gr ότι κυρίως μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν ήταν σπάνια τα αντίστοιχα περιστατικά με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι χτυπήθηκαν από διερχόμενη αμαξοστοιχία κι έχασαν τη ζωή τους.

Αυτό συμβαίνει, διότι, όσοι μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα από τον Έβρο, έχουν ως στόχο στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων να φτάσουν κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Επειδή δε γνωρίζουν το δρόμο και αποφεύγουν να κινηθούν πάνω στην Εγνατία Οδό, η σιδηροδρομική γραμμή αποτελεί τον καλύτερο οδηγό γι’ αυτούς. Ακολουθούν τις ράγες και φτάνουν σε κάποιο αστικό προορισμό. Ωστόσο, είτε από απροσεξία είτε από κούραση, επειδή αρκετοί κάθονται πάνω στις ράγες και κάποιοι έχουν ακόμα και κοιμηθεί σε αυτές, αρκετοί από χτύπημα τρένου έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή.

Ωστόσο, τα συγκεκριμένα κρούσματα έχουν πλέον μειωθεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα αστυνομικοί να αναφέρουν στο ethnos.gr ότι πέρασαν πολλοί μήνες από τότε που σημειώθηκε το αμέσως προηγούμενο. Όπως υποστηρίζουν, σε αυτό έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο το γεγονός ότι πλέον έχουν μειωθεί υπερβολικά οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές από τον Έβρο. Επίσης, στη μείωση των δυστυχημάτων συνέβαλε και το γεγονός ότι αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες πλέον ακολουθούν διαδρομές μέσα από την ορεινή περιοχή, ώστε να γίνουν δυσκολότερα αντιληπτοί.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το