Τοπικά

Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού και σήμερα στον Βόλο

Με βροχή, σύννεφα και την θερμοκρασία γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου ξημέρωσε η Τρίτη 28 Αυγούστου στον Βόλο. Η έντονη βροχόπτωση συνεχίστηκε σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες νερού να έχουν συγκεντρωθεί σε πολλούς δρόμους της πόλης, καθώς τα φρεάτια ομβρίων έχουν βουλώσει από φερτές ύλες, όπως για παράδειγμα στη συμβολή των οδών Φιλικής Εταιρείας και Νεαπόλεως.
Συννεφιά επικράτησε χθες όλη την ημέρα και ξέσπασε μπουρίνι το μεσημέρι, με ισχυρή βροχή και καταιγίδες. Μέσα σε λίγα λεπτά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, χωρίς ωστόσο να προκληθούν ιδιαίτερα προβλήματα. Πλημμύρισαν πάντως οι δρόμοι στις Αλυκές, αλλά και στο κέντρο του Βόλου, στο ύψος του Δημαρχείου.

Η βροχόπτωση διακόπηκε γύρω στις 3 μ.μ. και επαναλήφθηκε στις 4.30’, χωρίς ωστόσο την ένταση του μεσημεριού.
Η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 28 βαθμούς, ενώ πριν την έναρξη του μπουρινιού επικράτησε άπνοια και υγρασία. Η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν 21 βαθμοί Κελσίου στην πόλη του Βόλου. Σημειώνεται ότι το ύψος βροχής που καταγράφηκε, έφθασε τα 7,8 χιλιοστά, ενώ συνολικά τον τρέχοντα μήνα το ύψος βροχής στην πόλη του Βόλου έφθασε τα 21 χιλιοστά.
Ο καιρός βελτιώνεται πάντως από αύριο Τετάρτη και η θερμοκρασία ανεβαίνει. Ειδικότερα από αύριο μέχρι και την Κυριακή στη Μαγνησία προβλέπεται αίθριος καιρός, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στους 32-33 βαθμούς Κελσίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το