Κόσμος

Φρίκη στη Νότια Αφρική – Μαχαίρωσαν στη θάλασσα έξι φώκιες

Έξι φώκιες του Ακρωτηρίου, θηλαστικά που ζουν στα νερά της Νότιας Αφρικής, μαχαιρώθηκαν μυστηριωδώς στη θάλασσα και ξεβράστηκαν σε παραλία, ανακοίνωσε ο δήμος του Κέιπ Τάουν.

«Πιθανότατα πνίγηκαν λόγω των τραυμάτων τους» ανέφερε ο δήμος, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για τους δράστες.

Οι αρχές ενημερώθηκαν την Τετάρτη ότι τα έξι θηλαστικά, τρεις αρσενικές και τρεις θηλυκές φώκιες, βρέθηκαν στην ακτή και έφεραν «ασυνήθιστα τραύματα». Από τις ακτινογραφίες και τη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι κάποιος τις είχε μαχαιρώσει, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στη θάλασσα.

Ο δήμος έκανε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να το καταθέσει στις αρχές, ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Οι δημοτικές αρχές κατήγγειλαν επίσης «τη βαναυσότητα» σε βάρος των ζώων και υποσχέθηκαν ότι θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Οι φώκιες του Ακρωτηρίου σε πλήρη ανάπτυξη ζυγίζουν γύρω στα 200-300 κιλά και φτάνουν σε μήκος τα 2 μέτρα. Ζουν σε αποικίες και σπανίως απομακρύνονται από τις ακτές. Καθώς καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ψαριών, μπαίνουν στο στόχαστρο ψαράδων που μερικές φορές τις κυνηγούν λαθραία για να μειωθεί ο αριθμός τους.

Τον Ιανουάριο, ένα μωρό φώκιας δάγκωσε δύο λουόμενους σε παραλία του Κέιπ Τάουν. Σύμφωνα με την Εθνική Εταιρεία Θαλάσσιας Διάσωσης, παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και σε άλλες παραλίες τους τελευταίους μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το