Ελλάδα

Φρένο στο διορισμό της Ζαρούλια στη Βουλή – Πιθανή παρέμβαση εισαγγελέα

Οριστικό «φρένο» φαίνεται πως μπαίνει στην υπόθεση διορισμού της Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητής υπαλλήλου στην Βουλή, καθώς φέρεται να υπήρξε από την αρχή παρατυπία στα χαρτιά του διορισμού της.
Σύμφωνα με τον υπαλληλικό κώδικα δεν μπορούν να διορισθούν στο δημόσιο οι υπόδικοι και για το λόγο αυτό πριν τον διορισμό τους οι μετακλητοί υπάλληλοι της Βουλής υποχρεούνται να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία βεβαιώνουν ότι δεν έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα ή για λιποταξία ή για μια σειρά πλημμελημάτων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελενη Ζαρούλια υπέγραψε την σχετική δήλωση χωρίς όμως να δηλώσει την δίκη που εκκρεμεί σε βάρος της.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η αντίστοιχη υπηρεσία της Βουλής που ελέγχει τα χαρτιά, δεν είδε την παρατυπία και η διαδικασία προχώρησε κι έφτασε μέχρι το Γραφείο του Προέδρου της Βουλής μέντα γνωστά αποτελέσματα. Ωστόσο, ακόμη κι αν δεν έχει υπογράψει την σχετική δήλωση και πάλι ο διορισμός της θα έχει γίνει με ελλιπή στοιχεία.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι εάν ισχύει η πληροφορία περί ψευδούς δηλώσεως στοιχείων της Ελένης Ζαρούλια, η υπόθεση θα μπορούσε να πάρει το δρόμο για τον εισαγγελέα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το