Ελλάδα

Διαψεύδει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη διαδικασία για άρση ασυλίας του Λαγού

Tο μεσημέρι της Παρασκευής το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διέψευσε ότι έχει παραλάβει αίτημα από την ελληνική Πολιτεία που αφορά την άρση ασυλίας του πρώην χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγού.
Σύμφωνα με αξιωματούχους του Κοινοβουλίου υπήρξε λάθος….μετάφραση. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι με fast track διαδικασίες αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να χειριστεί τις διαδικασίες άρσης ασυλίας του πρώην Χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή.

Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του ethnos.gr, αίτημα άρσης ασυλίας δεν μπορεί να υποβληθεί αν δεν εκδοθεί η απόφαση. Συγκεκριμένα πρέπει να εκδοθεί απόφαση και κατόπιν μπορεί να υποβληθεί, εφόσον η ποινή δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.
Εφόσον εκδοθεί η απόφαση και γίνει το αίτημα, τότε περνά από την αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου και κατόπιν πηγαίνει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δικηγόρος Λαγού: Θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του
Νωρίτερα στο Εφετείο ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού τόνισε ότι ο πελάτης του «θα εξακολουθήσει να ασκεί τα καθήκοντά του. «Πήγαν εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησαν την άρση της ασυλία του στο Ευρωκοινοβούλιο», ανέφερε αρχικά. «Σύντροφοι χάσατε. Χρειάζεται αμετάκλητη απόφαση. Εκεί θα παραμείνει ο Λαγός», πρόσθεσε.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το