Τοπικά

Φωτογραφικός διαγωνισμός από το 1ο ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας με θέμα «Μέτωπο Εκφοβισμός»

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ν.Ιωνίας, προκηρύσσει φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα «Μέτωπο Εκφοβισμός».
Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying), όπως και ο όρος «θυματοποίηση» (victimization) χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου. Εμφανίζεται με διάφορες μορφές, όπως αυτές του λεκτικού εκφοβισμού, του κοινωνικού εκφοβισμού, του σωματικού εκφοβισμού, του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (cyberbullying).

Σε ανακοίνωσή του το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ν.Ιωνίας αναφέρει για τον διαγωνισμό:

“Ότι τα σχολεία θα πρέπει να συγκροτήσουν ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στη βία και στην απάθεια είναι δεδομένο. Αυτή τη φορά όμως, σας καλούμε σε μια αντεπίθεση με θετικό πρόσημο. Μπορούμε να θεραπεύσουμε τον σχολικό εκφοβισμό χωρίς να εστιάζουμε τόσο στην προβολή της νεανικής παραβατικότητας, όσο στην ομορφιά της νεότητας!
Για να μην κινούμαστε λοιπόν στους 3 ρόλους του Θ, προσκαλούμε όλους τους μαθητές του Νομού Μαγνησίας, να συμμετέχουν στο φωτογραφικό μας διαγωνισμό. Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού στις 21 Μαρτίου (Σάββατο), οι φωτογραφίες τους θα εκτεθούν σε ομαδική έκθεση στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας – Βόλου, στις 23 Μαρτίου 2020”.

Όσοι θα ήθελαν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό καλούνται να υποβάλουν μέχρι 3 φωτογραφίες, ασπρόμαυρες ή έγχρωμες, οι οποίες να απεικονίζουν το προαναφερθέν θέμα. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν και ελεύθερη σε όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους.
Οι συμμετέχοντες πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά φωτογραφικά αρχεία μορφής .jpg με τίτλο του αρχείου να σχηματίζεται από το ονοματεπώνυμό τους και τον τίτλο της φωτογραφίας σε λατινικούς χαρακτήρες. Οι φωτογραφίες να έχουν μέγεθος τουλάχιστον 2480×3508 pixels σε αρχείο .jpg. Τις φωτογραφίες θα κρίνει τριμελής επιτροπή καθηγητών του σχολείου. Οι τρεις φωτογραφίες που θα λάβουν την υψηλότερη βαθμολογία θα βραβευτούν σε ειδική τελετή τη μέρα των εκδηλώσεων στον ίδιο χώρο.

Συμμετοχή: έως 20 Μαρτίου 2020

Περισσότερες πληροφορίες:
1ο ΕΠΑ.Λ. Ν.Ιωνίας Μαγνησίας,
Τηλ. 2421085929, Πλαβός Ελευθέριος
email: [email protected]

Με την ένδειξη ως θέμα:
Για το διαγωνισμό φωτογραφίας «Μέτωπο Εκφοβισμός».
Σε κάθε φωτογραφία να αναφέρετε το ονοματεπώνυμο του δημιουργού και ο τίτλος της φωτογραφίας και στο μήνυμα που θα σταλεί στο παραπάνω email να αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία του σχολείου και τηλέφωνα επικοινωνίας.(δείτε τη φόρμα συμμετοχής)

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
– Επί της φωτογραφίας δεν πρέπει να είναι ενσωματωμένο το ονοματεπώνυμο ή το λογότυπο του φωτογράφου.
– Οι φωτογραφίες που αποστέλλονται πρέπει να συνοδεύονται από το «Δελτίο Συμμετοχής» που ακολουθεί την προκήρυξη του διαγωνισμού.
– Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στα σχολεία των συμμετεχόντων και θα αποσταλούν στα e-mail των διαγωνιζόμενων.
– Τα δικαιώματα της φωτογραφίας παραμένουν στην ιδιοκτησία του κάθε φωτογράφου-δημιουργού, ο οποίος δηλώνει ότι η φωτογραφία που μας αποστέλλει δεν παραβαίνει κάποιο νόμο και δεν προσβάλει τα δικαιώματα τρίτων.
– Η υποβαλλόμενη φωτογραφία πρέπει να αποτελεί προσωπική και αυθεντική δημιουργία.
– Οποιαδήποτε χρήση προσωπικής πληροφορίας των συμμετεχόντων θα είναι αποκλειστικά σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία προσωπικών δεδομένων και την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.
– Ο δημιουργός βεβαιώνει ότι έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση των εικονιζόμενων προσώπων. Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ν.Ιωνίας Μαγνησίας ουδεμία ευθύνη φέρει για ενδεχόμενες παραβιάσεις δικαιωμάτων της προσωπικότητας και των προσωπικών δεδομένων των φωτογραφημένων προσώπων. Για ενδεχόμενες παραβιάσεις όπως ανωτέρω θα ευθύνεται αποκλειστικά ο δημιουργός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το