Ελλάδα

Φωτιά στον Κάλαμο: Η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά του 2021

Η πρώτη μεγάλη φωτιά του 2021 στην Αττική εκδηλώθηκε στον Κάλαμο Αττικής. Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 14:30 από άγνωστη αιτία στην περιοχή Μποριχτού αλλά αμέσως πήρε διαστάσεις καθώς υπήρχε πλούσια καύσιμη ύλη από τα σπασμένα κλαριά και τα σπασμένα πεύκα από τον χιονιά που έπληξε την Αττική το διάστημα 15-18 Φεβρουαρίου. Αμέσως κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, με οχήματα, ένα αεροπλάνο canadair και ένα ελικόπτερο super puma καθώς και όλες οι δυνάμεις πυρόσβεσης της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού και μηχανήματα που έδωσαν πρόσβαση στην πυροσβεστική στους δασικούς δρόμους.

Σημαντική ήταν η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής με δύο υδροφόρες αλλά και των εθελοντών του που έσπευσαν άμεσα στο σημείο.

«Πυριδιταποθήκες τα δάση»
Μετά από τρίωρη μάχη με τις φλόγες επιτεύχθηκε ο στόχος να τεθεί υπό έλεγχο πριν πέσει η νύχτα. Η φωτιά οριοθετήθηκε και λίγο πριν τις 18:00 έσβησε.

«Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας για το ξέσπασμα πυρκαγιών στα δάση μας λόγω της καύσιμης ύλης που υπάρχει. Πρέπει να δράσουμε σύντομα και συντονισμένα γιατί τα δάση μοιάζουν με πυριδιταποθήκες από την ύπαρξη σπασμένων κλαδιών και δέντρων που έχουν πέσει και ήδη έχουν αρχίσει και ξεραίνονται», είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το