Κόσμος

Φονικός τυφώνας πλήττει το Μεξικό

Residents stand next to debris of a restaurant in the aftermath of Hurricane Newton in Los Cabos, Mexico, September 6, 2016. REUTERS/Fernando Castillo FOR EDITORIAL USE ONLY. NO RESALES. NO ARCHIVES.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι τρεις αγνοούνται εξαιτίας του τυφώνα Νιούτον, που έπληξε χθες τη χερσόνησο Μπάχα Καλιφόρνια, στο Μεξικό. Ο τυφώνας έπληξε το Κάμπο Σαν Λούκας το πρωί της Τρίτης, πριν κατευθυνθεί βορειοδυτικά. Το απόγευμα, η καταιγίδα είχε περάσει από τις πιο τουριστικές περιοχές και κατευθυνόταν στον Κόλπο της Καλιφόρνιας. Καθώς δεν έχει αρχίσει ακόμη η τουριστική περίοδος στην περιοχή, τα ξενοδοχεία – τα οποία επιλέγουν πολλοί Αμερικανοί – δεν είναι γεμάτα.
Στην ακτή βρέθηκαν δύο σοροί. Πιστεύεται ότι πρόκειται για τα δύο από τους πέντε επιβαίνοντες μιας ψαρόβαρκας η οποία καταστράφηκε όταν χτυπήθηκε από την καταιγίδα. Τα υπόλοιπα τρία μέλη του πληρώματος αγνοούνται και το Πολεμικό Ναυτικό διεξάγει έρευνες.
Ο Νιούτον αναμένεται να κινηθεί σήμερα βόρεια-βορειοδυτικά και να φθάσει στη νοτιοανατολική Αριζόνα, σύμφωνα με το NHC. Τα ακραία φαινόμενα αναμένεται ότι θα συνεχιστούν μέχρι το πρωί της Πέμπτης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το