Τοπικά

Φώφη Γεννηματά από τον Βόλο: Το ΚΙΝΑΛ προοδευτικό αντίβαρο στις συντηρητικές πολιτικές της Ν.Δ. – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι με τον Ρουβίκωνα

Με καθυστέρηση μισής ώρας έφθασε, γύρω στις 8:30 το βράδυ, στη Νέα Ιωνία η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Εκεί την περίμεναν οι υποψήφιοι βουλευτές και ψηφοφόροι του κόμματος. Αμέσως η κ. Γεννηματά ξεκίνησε περιοδεία στην αγορά της Νέας Ιωνίας. Περνώντας από το περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ, στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος την ρώτησε αν το ΚΙΝΑΛ θα συγκυβερνήσει με τη Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας μάλιστα ότι “ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα το έκανε ποτέ αυτό”. “Θα επιτελέσουμε τον ρόλο μας ως αντιπολίτευση”, απάντησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Αμέσως μετά η κ. Γεννηματά, χωρίς να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες καλούνται την Κυριακή να πάρουν σημαντικές αποφάσεις στην κάλπη. Όμως η πιο χρήσιμη ψήφος σε αυτές τις εκλογές για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού είναι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής. Γιατί μονάχα εμείς μπορούμε να είμαστε προοδευτικό αντίβαρο στις συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας. Όμως η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι και η κρίσιμη ψήφος για την πολιτική σταθερότητα. Μονάχα εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε την σταθερότητα και την ομαλότητα στον τόπο. Η αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη δεν αρκεί από μόνη της. Για να αλλάξει η απλή αναλογική και να μην βρεθεί ποτέ η χώρα στον κίνδυνο της ακυβερνησίας, απαιτούνται στην επόμενη Βουλή 200 βουλευτές. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την καθοριστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής. Για να φύγει όμως η χώρα μπροστά επιτέλους, δεν χρειάζεται άλλη πόλωση, άλλο διχασμό, άλλο κλίμα τοξικότητας. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται υπεύθυνη αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που αποδοκιμάστηκε και απογοήτευσε ως κυβέρνηση, δεν μπορεί να παίξει αυτόν τον καθοριστικό ρόλο ούτε στην αντιπολίτευση. Ξέρουμε ότι θα είναι με τον Ρουβίκωνα παραπόδα και η Ελλάδα θα καίγεται ξανά. Μοναδική υπεύθυνη αντιπολίτευση μπορεί να ασκήσει το Κίνημα Αλλαγής. Με πίστη στην εθνική συνεννόηση για όλα τα μεγάλα ζητήματα του τόπου. Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι βάζουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Γι’ αυτό θέλω να απευθυνθώ σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα: Απογοητευτήκατε από τον ΣΥΡΙΖΑ; Στραφήκατε στη Ν.Δ. γιατί θέλατε να φύγει το συντομότερο δυνατό ο κ. Τσίπρας; Τώρα επικαλούμαστε τη λογική σας. Για την ψήφο που αποδυναμώνει καθοριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν αφήνει ανεξέλεγκτη την κυριαρχία της Δεξιάς. Μην απεμπολείτε την προοδευτική σας ταυτότητα, είναι η περηφάνια μας και είναι πολύτιμη για το παρόν και το μέλλον του τόπου. Η λογική μπορεί να επιστρέψει στη χώρα με την ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής. Ερχόμαστε δυνατά, είμαστε έτοιμοι, εμπιστευτείτε μας. Ραντεβού με το Κίνημα Αλλαγής στην κάλπη την Κυριακή.

Η κ. Γεννηματά θα συναντήθηκε αργότερα με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων στο Δημαρχείο της Ν. Ιωνίας, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην παραλία του Βόλου όπου συνομίλησε με τους πολίτες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το