Τοπικά

Φλόγα: Λιγότερα τα περιστατικά παιδικού καρκίνου το 2018 στη Μαγνησία

Ιδιαίτερα σημαντικό το έργο της Φλόγας που στηρίζει δομές υγείας που δεν μπορεί το κράτος ενώ συνεχώς πραγματοποιούνται εκδηλώσεις που τα έσοδά τoyw κατευθύνονται στο πολυποίκιλο έργο της. Το θετικό είναι ότι σε επίπεδο χώρας τα περιστατικά παιδικού καρκίνου δεν έχουν ιδιαίτερα αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα στη Μαγνησίας το 2018 καταγράφηκαν δυο διαγνώσεις με παιδικό καρκίνο ενώ πέρυσι ήταν περισσότερες.  Το σύνολο των παιδιών που φιλοξενούνται και νοσηλεύονται κατά διαστήματα είναι 16 από τον ευρύτερο νομό Μαγνησίας ενώ 4 εξ αυτών προέρχονται από υποτροπή της νόσου στα νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος της Φλόγας στη Μαγνησία, Ντίνα Τριανταφύλλου, η «Φλόγα» που ξεκίνησε πριν 34 χρόνια στηρίζει πέρα από τα παιδιά και τις οικογένειές του και το δημόσιο σύστημα υγείας στο συγκεκριμένο χώρο. Πληρώνει τους μισθούς 11 γιατρών επί πέντε χρόνια τώρα για τη λειτουργία του μικρού ακτινοθεραπευτικού νοσοκομείου στο Αγλαία Κυριακού ενώ η κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει για την πρόσληψή τους, «για να ελαφρυνθούμε κι εμείς. Σε επικοινωνία που είχαμε πρόπερσι το χειμώνα με τον υπουργό υγείας κ. Ξανθό του ζητήσαμε να διορίσει τουλάχιστον τον ακτινοφυσικό και μας είπε ότι εγώ θέλω να την κλείσω τη μονάδα και του απαντήσαμε, πάνω από τα πτώματά μας. Η συγκεκριμένη μονάδα έγινε με χρήματα της Φλόγας και του ΟΠΑΠ και εξυπηρετεί παιδιά και από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη».

Τόνισε ότι η ΦΛΟΓΑ πληρώνει 105.000 ευρώ για την τυποποίηση 5000 δειγμάτων για το τεστ του μυελού των οστών ενώ πλήρωσε 93.000 ευρώ για τον αξονικό τομογράφο και για μηχάνημα υπερήχων στο Αγία Σοφία και «η πολιτεία δεν μας χάρισε ούτε το ΦΠΑ».

Επιπλέον η Φλόγα χρηματοδοτεί τη συμμετοχή της Ελλάδας στη διαμόρφωση, διενεργεί και όχι μόνο στην απλή εφαρμογή των «Διεθνών Συνεργατικών Πρωτοκόλλων Θεραπείας». Όπως εξήγησε η κ. Τριανταφύλλου, για κάθε τύπο νόσου καρκίνου απαιτείται διαφορετικό πρωτόκολλο θεραπείας και διαφορετικός συντονιστής γιατρός, ένας για όλη τη χώρας. Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Ογκολογίας και με όλες τις παιδιατρικές ογκολογικές κλινικές της χώρας, η Φλόγα, ξεκίνησε από το 2018 να πληρώνει την εγγραφή του κάθε συντονιστή γιατρού (25.000 ευρώ) ετησίως για τον καθένα και σε βάθος πενταετίας, σύνολο 500.000 ευρώ.

Με αυτό τον τρόπο, ο Έλληνας συντονιστής γιατρός, μαζί με τους συναδέλφους του Ευρωπαίους συντονιστές γιατρούς (για τη συγκεκριμένη διάγνωση) εφαρμόζουν και για το ελληνόπουλο με καρκίνο το εξειδικευμένο πρωτόκολλα θεραπείας. Επιπλέον μέσω αυτής της διεργασίας θα υπάρχει και η δυνατότητα σε φάρμακα που μέχρι σήμερα είτε δεν ήταν διαθέσιμα τη χώρα μας, είτε απαιτούν τεράστιες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την απόκτησή τους με αποτέλεσμα να χάνεται χρόνος.

Εκδηλώσεις για στήριξη του έργου της «Φλόγας»

Στο χώρο της Φλόγας στο Βόλο υπάρχουν χειροτεχνίες για τα Χριστούγεννα που μπορεί ο κόσμος να αγοράσει καθημερινά τις ώρες καταστημάτων ενώ το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της δράσης «Κωπηλατώ για τη Φλόγα» που οργανώνει το JimWay, θα βρίσκονται στο χώρο του Αγίου Νικολάου είδη προς πώληση για στήριξη του έργου της Φλόγας.

Η υπεύθυνη της Σχολής Χορού του Δήμου Βόλου, Άλκηστη Κοσμά, ανέφερε ότι την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου η Σχολή στην οποία διδάσκουν εθελοντές και φοιτουν παιδιά και μεγάλοι με κοινωνικά κριτήρια, διοργανώνει μία εκδήλωση για τη φλόγα στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου στις 6 το απόγευμα με είσοδο δύο ευρώ. «Θα χορέψουν παιδιά και εθελοντές και μετά θα ακολουθήσει πάρτι με όλους. Επίσης θα υπάρχει λαχειοφόρος με πλούσια δώρα που παραχώρησαν γνωστές τηλεπερσόνες που ευαισθητοποιήθηκαν για τα παιδιά της «Φλόγας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το