Τοπικά

Φιλανθρωπικό παζάρι στο 13ο Δημοτικό Βόλου

Το 13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου διοργάνωσε και φέτος φιλανθρωπικό παζάρι. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου έβαλαν όλη τους την τέχνη και κατασκεύασαν λιχουδιές και χειροτεχνίες ώστε να πουληθούν σε αυτό. Ανακοινώθηκε πως « βασικός στόχος αυτής της προσπάθειας ήταν να συγκεντρωθεί ένα χρηματικό ποσό που θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς την περίοδο των Χριστουγέννων και να δώσει μια μικρή ανάσα σε κάποιες οικογένειες. Επίσης όμως και να διασκεδάσουμε, ακούγοντας αγγλικά και ελληνικά τραγούδια από τους μαθητές της Ε’ τάξης και παρακολουθώντας τις μαθήτριες της Στ’ τάξης να αυτοσχεδιάζουν χορεύοντας, καθώς και ένα μικρό θεατρικό δρώμενο από τους/τις μαθητές/τριες του Β2′ τμήματος. Όλοι όσοι παρευρεθήκαμε στην εκδήλωση είχαμε την ευκαιρία να πιούμε καφέ, να κουβεντιάσουμε και να γνωριστούμε καλύτερα. Η εκδήλωση είχε μεγάλη απήχηση, καθώς η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου γέμισε με γονείς και μαθητές.

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τη γιορτή της Α’ τάξης την Παρασκευή 23 Δεκέμβρη στις 8:30 το πρωί.
Επίσης το προηγούμενο διάστημα έγιναν οι ακόλουθες δράσεις στο σχολείο:
– Από τις 12 με 14 Δεκέμβρη διοργανώθηκε έκθεση βιβλίου, η οποία πλαισιώθηκε με τις επισκέψεις συγγραφέων στο σχολείο.
– Γιορτάζοντας την παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες και θέλοντας να τονίσουμε στα παιδιά ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους, προσκαλέσαμε και επισκέφτηκε το σχολείο η ομάδα μπάσκετ σε αμαξίδια «Αργοναύτες». Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Μαλάτος Νίκος, καθώς και ο γραμματέας Μπαρμπαγεωργόπουλος Δημήτρης μίλησαν στην αρχή στους μαθητές και κατόπιν έκαναν μια επίδειξη παιχνιδιού. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με το παιχνίδι και κάποιοι απ’ αυτούς δοκίμασαν να πάρουν θέση στα αμαξίδια και διαπιστώνοντας μόνοι τους τη δυσκολία της «κίνησης». Παράλληλα όμως συνειδητοποίησαν την επιμονή και το πείσμα των ανθρώπων αυτών για μια ζωή με ίσες ευκαιρίες.
– Στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών και γονέων να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές πάνω σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας γενικότερα προσκάλεσαν στο σχολείο ψυχολόγο από το «Χαμόγελο του παιδιού» που μίλησε στους μαθητές των Ε και Στ τάξεων για τον σχολικό εκφοβισμό. Επιπροσθέτως ήρθαν και μίλησαν για τη διατροφή και την άσκηση, ειδική διατροφολόγος από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς και ειδικές νοσηλεύτριες από το ΠΕΔΥ Βόλου».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το