Πολιτισμός

Φεστιβάλ «Πηλιορείτικα Χοροκαλέσματα» το ερχόμενο Σάββατο στην Πορταριά

Ζωντανεύει πάλι μετά από πολλά χρόνια, στην πανέμορφη Πορταριά, το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. Μια διοργάνωση που ξεκίνησε το 1993, φιλοξενώντας όλα αυτά τα χρόνια αμέτρητα χορευτικά συγκροτήματα από όλο τον κόσμο. Φέτος, μετά από μια παύση 10 ετών το ΔΣ του Ορμινίου, με το μεράκι και την αγάπη για την παράδοση όλων των χορευτών μας και του χοροδιδασκάλου μας Κωνσταντίνου Μούτου, προχωρεί στην επαναδιοργάνωση του φεστιβάλ με το νέο του όνομα «Πηλιορείτικα Χοροκαλέσματα». Το Σάββατο 21 Ιουλίου στις 21.00 κλαρίνα, νταούλια, λύρες και βιολιά θα ηχήσουν και χορευτές από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου θα μεταφέρουν στο Πήλιο ήχους, χορούς και φορεσιές ταξιδεύοντας τους θεατές σ’ ένα υπέροχο ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο της παράδοσης.

Μαζί με το χορευτικό τμήμα του Ορμινίου θα παρουσιαστούν ο Λαογραφικός Όμιλος Κυθρέας Κύπρου, ο Λαογραφικός Σύλλογος Κερατέας «Απόλλων», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιανής Κοζάνης «Η Πρόοδος» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος». Τους χορευτές θα συνοδεύει παραδοσιακή ορχήστρα με τους Νίκο Κερασιώτη (κλαρίνο), Μαρίνα Μπαρούτα (τραγούδι), Κωνσταντίνο Μούτο (λαούτο), Αναστασία Λύτρα (κρουστά), Παντελή Χόπλαρο (βιολί) και Δημήτρη Καρινάκη (κρητική λύρα). Το ΔΣ του συλλόγου ευχαριστεί από καρδιάς την Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας, τους χορηγούς, τα μέλη και τους φίλους του Ορμινίου που βοήθησαν να πάρει πάλι πνοή μια τόσο αξιόλογη δράση.
«Πιστοί στις αξίες του πολιτισμού, με έμφαση στον σεβασμό των παραδόσεών μας, συνεχίζουμε με συνέπεια και ποιότητα τη διοργάνωση εκδηλώσεων προκειμένου να μεταλαμπαδεύσουμε αυτές τις αξίες στη νέα γενιά. Σας περιμένουμε να τους χαρούμε και να τους προσφέρουμε το πιο δυνατό μας χειροκρότημα» τονίζεται σε ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το