Κόσμος

FBI: Προειδοποιεί για τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους τον Μήνα Υπερηφάνειας

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το FBI όπως και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ επισημαίνοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σχεδιάζει να εξαπολύσει τρομοκρατικές επιθέσεις στη διάρκεια των εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν τον Μήνα Υπερηφάνειας, τον Ιούνιο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Express, σε τρεις εβδομάδες που θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις προς τιμήν της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις πιθανότατα θα χτυπήσουν σε χώρους όπου θα διεξάγεται η γιορτή της διεμφυλικής κοινότητας.

Ο Μήνας Υπερηφάνειας, ο οποίος γιορτάζει και τιμά την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ στις Ηνωμένες Πολιτείες, πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούνιο.

Ωστόσο, φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε μια εποχή αυξημένου φόβου για το μίσος κατά των ατόμων της διεμφυλικής κοινότητας την ώρα που αυξάνονται τα εξτρεμιστικά περιστατικά όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Προειδοποίηση του FBI για βίαιες πράξεις

Το FBI όπως και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ εξέδωσαν τη συγκεκριμένη προειδοποίηση την περασμένη Παρασκευή υπογραμμίζοντας ότι ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις ή οι υποστηρικτές τους, όπως το ISIS, ενδέχεται να επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν τις επικείμενες εκδηλώσεις υπερηφάνειας για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ για να «διαπράξουν βίαιες πράξεις».

Όπως επισημαίνουν, έχουν στα χέρια τους πολλές πιθανές ενδείξεις για μία τρομοκρατική επίθεση τον ερχόμενο μήνα, γράφει η εφημερίδα Express.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται βίαιες απειλές μέσω του διαδικτύου, κάποιοι ακόλουθοι «φωτογραφίζουν» το προσωπικό που θα αναλάβει την ασφάλεια των εκδηλώσεων και ζητούν πληροφορίες για την γιορτή της διεμφυλικής κοινότητας όπως ο αριθμός των συμμετεχόντων, χωρίς όμως καμία λογική εξήγηση.

Οι οδηγίες των αρχών

Οι αμερικανικές αρχές καλούν τους συμμετέχοντες και τους διοργανωτές των εκδηλώσεων για το Μήνα Υπερηφάνειας να μην εφησυχάζουν. Να βρίσκονται δηλαδή συνεχώς σε επαγρύπνηση καθώς ξένοι τρομοκράτες μπορεί να επιχειρήσουν σε παρακάμψουν την ασφάλεια σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους ακόμη και να υποδυθούν τους αστυνομικούς.

Επιπλέον, συμβουλεύουν τους Αμερικανούς πολίτες αλλά και όσους συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+, να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα στις αρχές.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το