Αθλητισμός

Φάντζιο Μπούις: «Η Νίκη διαθέτει παίκτες επιπέδου που μπορούν να παίξουν καλύτερα»

Την άποψη ότι η Νίκη διαθέτει παίκτες με επίπεδο που μπορούν να παίξουν καλύτερα εξέφρασε ο Φάντζιο Μπούις. Επίσης ο Βέλγος τεχνικός κάλεσε τα παιδιά να λάβουν μέρος στο καμπ που διοργανώνουν οι «κυανόλευκοι» τη Μ. Εβδομάδα. Ανακοίνωση για τις εκλογές εξέδωσε η εφορευτική επιτροπή.
Την άποψη ότι η Νίκη μπορεί να παίξει καλύτερα βάσει του υλικού που διαθέτει εξέφρασε ο Φάντζιο Μπούις. Ο Βέλγος προπονητής φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βόλος 9.86 και μίλησε στην εκπομπή «Classico» για τα εξής θέματα:
Για την ανδρική ομάδα της Νίκης: «Η πρώτη ομάδα δεν παίζει το ποδόσφαιρο που πρέπει να παίζει και αυτό δεν μου αρέσει. Τώρα αυτό μπορεί να συμβαίνει εξαιτίας του γηπέδου, που δεν είναι σε καλή κατάσταση. Αυτό που με πειράζει είναι ότι δεν προσπαθούν να παίξουν σωστά. Έχουν το διώξιμο μέσα τους και δεν παίζουν με τον σωστό τρόπο. Όταν έχεις την μπάλα πάντα πρέπει να προσπαθείς να δημιουργείς κάτι.
Αυτό που μ’ αρέσει στην πρώτη ομάδα είναι ότι παίζει καλή άμυνα. Όμως δεν το προσπαθούν καθόλου στην επίθεση».
Για το αν επηρεάζονται οι παίκτες από την πίεση του αποτελέσματος: «Αν η ομάδα παίζει σωστό ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να πάρει αποτέλεσμα; Απ’ όσες ομάδες έχω παρακολουθήσει, δεν διαπίστωσα ότι είναι κάτι σπουδαίο, ή ότι είναι καλύτερες. Καμία σχέση… Από τις προπονήσεις έχω διαπιστώσει ότι η Νίκη έχει παίκτες που έχουν καλό επίπεδο και μπορούν να παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο».
Για τις διαπιστώσεις τους στους Ν. Αθλητές: «Ήρθα πριν τρεις μήνες στους Νέους Αθλητές και είδα τρομερή βελτίωση. Π.χ. ο τερματοφύλακας δεν διώχνει την μπάλα αλλά προσπαθεί να τη βγάλει με πάσα. Σίγουρα γίνονται λάθη, δεχόμαστε γκολ από λάθη, αλλά όταν τα παιδιά πάνε σπίτι τους είναι όλα ευχαριστημένα, γιατί ξέρουν ότι κέρδισαν κάτι από αυτό το παιχνίδι, ότι προσπάθησαν να παίξουν σωστά, ότι φτιάχνουν πάνω από δέκα ευκαιρίες. Αν δεν βάλουν γκολ, δεν πειράζει. Αυτό είναι το σωστό ποδόσφαιρο».
Για τα προβλήματα που υπάρχουν: «Όλα ξεκινούν από τη διοίκηση, που πρέπει να δώσει τη γραμμή. Δεν σημαίνει ότι με μικρούς δεν μπορείς να πάρεις αποτελέσματα. Δηλαδή αν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό γιατί να μην έχεις έναν ή δύο μικρούς στην ενδεκάδα; Γιατί οι μικροί έχουν άλλα στοιχεία. Έχουν πάθος, αγαπούν τη φανέλα, έχουν τρεξίματα που δεν έχουν οι έμπειροι. Είναι στοιχεία που χρειάζεται μια ομάδα. Δεν αρκεί μόνο η τεχνική.
Σε κάποιες κατηγορίες υπάρχουν μερικά παιδιά που έχουν μέλλον και αξίζουν να προχωρήσουν. Όμως στην προπόνηση δεν έχουν τους αντίστοιχους για να τους βοηθήσουν, δηλαδή δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Τεράστιο πρόβλημα είναι και τα γήπεδα.
Για τις ενέργειες που έχουν κάνει: «Δώσαμε βάρος στην οργάνωση. Οργανώσαμε καλύτερα το πρόγραμμα, βάλαμε έξτρα προπονήσεις, δώσαμε οδηγίες στους προπονητές που δουλεύουν αυτή τη στιγμή στην Ακαδημία να ακολουθούν συγκεκριμένη φιλοσοφία. Να παίξουν με το ίδιο στυλ, το πώς θα το παίξουν. Για παράδειγμα το να διώχνεις την μπάλα από την άμυνα είναι το εύκολο. Προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις στα παιδιά. Αν ξέρει ο μικρός ότι έχει μια λύση δεξιά, μια λύση αριστερά, μια λύση πίσω, δεν θα το κάνει αυτό. Εμείς αυτό πρέπει να τους διδάξουμε.
Επιπλέον ένα κακό που έχουμε φέτος στη Νίκη είναι ότι διαθέτουμε νέα παιδιά στην πρώτη ομάδα, όπως ο Τσιανάκας, ο Βουρδάκης κ.α. που δεν παίζουν παιχνίδια και δεν έχουν το δικαίωμα να παίζουν μαζί μας. Έτσι δεν μπορούν να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους.
Πάντως έχουμε κάνει προσπάθεια να γίνει πρωτάθλημα με επτά και οκτώ μικρούς στην ενδεκάδα. Θα είναι ένα βήμα για την πρώτη ομάδα».
Για το καμπ: «Θα αρχίσει τη Μ. Δευτέρα και θα διαρκέσει μέχρι τη Μ. Πέμπτη. Υπάρχουν δύο γκρουπ γεννηθέντων το 2000-2004 το πρώτο και 2005-2008 το δεύτερο. Θα γίνουν προπονήσεις στις εγκαταστάσεις του Ερμή με τον διακεκριμένο προπονητή Μισέλ Μπρένιξ και θεωρητικά μαθήματα στα γραφεία της ΕΠΣΘ. Οι συμμετοχές είναι ικανοποιητικές αλλά καλό θα ήταν ολοένα και περισσότερα παιδιά να παρακολουθήσουν το καμπ. Επίσης είναι απαραίτητο το καμπ να παρακολουθήσουν και οι προπονητές της Νίκης, οι οποίοι θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης, που θα είναι σοβαρό κριτήριο για να βρίσκονται στην Ακαδημία και τη νέα χρονιά».
Περιμένει απάντηση σήμερα ο Θ. Τζήμας
Την απάντηση από τον άνθρωπο που θέλει για μπροστάρη στις εκλογές της Ερασιτεχνικής Νίκης περιμένει σήμερα ο Θανάσης Τζήμας, όπως υποστήριξε ο ίδιος. Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ποδοσφαίρου ευελπιστεί πως η απάντηση θα είναι θετική και ότι μετά θα μπορέσει να ανακοινώσει τα ονόματα του ψηφοδελτίου που θέλει να «κατεβάσει» στις εκλογές.
Ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής
Ανακοίνωση εξέδωσε η εφορευτική επιτροπή για τις εκλογές στον Γ.Σ.Β. «Η Νίκη». Το κείμενο αναφέρει τα εξής:
«Η εφορευτική επιτροπή που εκλέχθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου «Η Νίκη» στις 29-3-2017, ανακοινώνει ότι θα βρίσκεται καθημερινά κατά τις ώρες 10:00-14:00 και 18:00-21:00 στα γραφεία της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς» και:
1) Θα δέχεται υποψηφιότητες για το νέο διοικητικό συμβούλιο των εκλογών της 22ης Απριλίου που θα διενεργηθούν στα γραφεία του Γ.Σ.Β. «Η Νίκη» και ώρα 10:00-20:00.
2) Θα δέχεται υποψηφιότητες για την εξελεγκτική επιτροπή.
3) Τα υπάρχοντα μέλη θα μπορούν να τακτοποιούν τις συνδρομές τους.
Επισημαίνεται, ότι μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης για την εκκαθάριση του μητρώου μελών, τα παλιά μέλη που οφείλουν συνδρομές 18 μηνών και άνω μπορούν να τακτοποιηθούν οικονομικά μέχρι τη Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 και ώρα 21:00. Κατόπιν αυτού τα μη ενεργά μέλη θα διαγραφούν από το μητρώο του σωματείου.
Προσοχή: Υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 και ώρα 21:00 με την καταβολή παραβόλου 10 ευρώ. Για πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα εκλέγειν και εκλέγεσθαι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην εφορευτική επιτροπή. Τα ενεργά μέλη του συλλόγου μπορούν να τακτοποιήσουν τις συνδρομές τους μέχρι και την ημέρα των εκλογών».
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το