Τοπικά

F-16 από τη Νέα Αγχίαλο πέταξαν πάνω από τη Β. Μακεδονία

Δοκιμαστικές πτήσεις ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πάνω από τον εναέριο χώρο της Β. Μακεδονίας επρόκειτο να γίνουν χθες, με σκοπό τον έλεγχο και την επιτήρηση του εναερίου χώρου της γειτονικής χώρας. Το πρώτο ζεύγος αεροσκαφών F-16 που πέταξε προς τη Β. Μακεδονία ήταν από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου στη Μαγνησία.
Σύμφωνα με το Εθνος, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ΜΙΑ πρόκειται για δύο πτήσεις στον εναέριο χώρο της Δημοκρατίας της Β. Μακεδονίας από τις 7:30 έως τις 9:30 (8.30 και 10.30 ώρα Ελλάδας) χθες, που αποτελούν τα προκαταρκτικά για τις ανάγκες της αποστολής του ΝΑΤΟ «Air Policing».

Σκοπός των πτήσεων είναι να ελεγχθεί η επικοινωνία και η κάλυψη του ραντάρ της γειτονικής χώρας. Οι πτήσεις, αναφέρει το τηλεγράφημα, αποτελούν προετοιμασία και για την εκπλήρωση των όρων από τη Δημοκρατία της Β. Μακεδονίας στο τμήμα της αεροπορίας ως μελλοντικό ισότιμο μέλος στο σύστημα συλλογικής ασφάλειας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας. Υπενθυμίζουμε ότι ο έλεγχος του εναερίου χώρου της Β. Μακεδονίας γίνεται από το κέντρο ελέγχου στο Κουτσόχερο Λάρισας. Μέσω των επίγειων ραντάρ μπορεί να επιτηρηθεί όλος ο εναέριος χώρος της γειτονικής χώρας.

*Φωτογραφία αρχείου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το