Τοπικά

Ευρωπαίοι μαθητές και καθηγητές στο 8ο Λύκειο Βόλου

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Four Seasons in the Sky», μαθητές και καθηγητές από 5 χώρες της Ευρώπης φιλοξενήθηκαν για μια εβδομάδα στο 8ο ΓΕΛ Βόλου από 29/9 έως 5/10. Οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκτός από την Ελλάδα είναι η Ιταλία, Πορτογαλία, Τσεχία, Ρουμανία και Πολωνία, που είναι η συντονίστρια χώρα.
Όπως τονίστηκε από το σχολείο, τη Δευτέρα 30/9, η διευθύντρια του 8ου ΓΕΛ Βόλου κ. Αγγελική Γκούρου και οι μαθητές και καθηγητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, υποδέχθηκαν θερμά τους Ευρωπαίους εταίρους. Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις των σχολείων και των χωρών του προγράμματος. Ακολούθησε περίπατος κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της πόλης, όπου μαθητές και καθηγητές απόλαυσαν την ηλιόλουστη μέρα. Επίσης θαύμασαν το αντίγραφο του μυθικού πλοίου «Αργώ» στην είσοδο του λιμανιού. Έπειτα οι καθηγητές γεύτηκαν τοπικούς μεζέδες σε τσιπουράδικο της πόλης.

Τη δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, όπου επισκέφτηκαν το Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις» και παρακολούθησαν προβολή ταινίας με θέμα «Ταξίδι στο διάστημα». Αργότερα την ίδια ημέρα ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.
Την επόμενη ημέρα παρουσιάστηκαν εργασίες των μαθητών για εκπαιδευτικές εφαρμογές που σχετίζονται με την αστρονομία, καθώς επίσης και για τη σχέση μεταξύ της αστρονομίας και άλλων επιστημών. Ακόμη, οι μαθητές συμμετείχαν σε εργαστήρια (workshops), όπου και ασχολήθηκαν με τις απαρχές της αστρονομίας. Το απόγευμα οι καθηγητές επισκέφτηκαν τη Μακρινίτσα και εντυπωσιάστηκαν από την απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου.

Την Πέμπτη 3/10 οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο του Διμηνίου και θαύμασαν τον αρχαιότερο νεολιθικό οικισμό της Ευρώπης. Αργότερα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα Μετέωρα. Μαθητές και καθηγητές μαγεύτηκαν από τους επιβλητικούς βράχους και την ασύγκριτη θέα. Επίσης, παρακολούθησαν στο Κέντρο Ψηφιακής Προβολής της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων προβολή τρισδιάστατης ταινίας με θέμα την ιστορία και την παράδοση της γύρω περιοχής. Νωρίς το απόγευμα ακολούθησε περιήγηση στην πόλη των Τρικάλων.

Την τελευταία ημέρα του προγράμματος οι μαθητές συμμετείχαν σε workshops για την επίλυση ασκήσεων φυσικής σχετικά με την αστρονομία. Αργότερα ξεναγήθηκαν στο Βιομηχανικό Μουσείο «Τσαλαπάτα», όπου γνώρισαν τη βιομηχανική ιστορία της περιοχής μας.
Η επίσκεψη των Ευρωπαίων εταίρων ολοκληρώθηκε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες και οι αποχαιρετισμοί έγιναν μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης. Το ταξίδι του προγράμματος «Four Seasons in the Sky» συνεχίζεται, με επόμενη στάση την Τσεχία τον Φεβρουάριο του 2020».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εισαγγελέας που εργαζόταν από το σπίτι ζητά 1,1 εκατ. ευρώ αποζημίωση επειδή της υπέδειξαν εθελουσία έξοδο

Γυναίκα εισαγγελέας εργαζόταν με καθεστώς μερικής απασχόλησης, καθώς δεν πήγαινε στην Εισαγγελία και δεν ανέβαινε…

23 Δεκεμβρίου 2023

Εργάτης σκοτώθηκε την πρώτη ημέρα της δουλειάς

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 11 πρωί του Σαββάτου (23/12) στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου, όπου ένας…

23 Δεκεμβρίου 2023

Γκάζι: Νέο βίντεο από το αιματηρό επεισόδιο με τους πυροβολισμούς

Στη δημοσιότητα ήρθε ένα νέο βίντεο από το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στο Γκάζι που…

23 Δεκεμβρίου 2023

Νέα στοιχεία για τον μακελάρη της Πράγας: Μετέφερε τα όπλα σε θήκη κιθάρας – Πώς σώθηκε η μητέρα του

Βυθισμένη στο πένθος είναι η Τσεχία μετά τη φονική επίθεση στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην…

23 Δεκεμβρίου 2023

Νεκρός 22χρονος – ΙΧ εξετράπη της πορείας του και ανετράπη

Την τελευταία του πνοή άφησε στην άσφαλτο νωρίς το πρωί του Σαββάτου (23/12), ένας 22χρονος…

23 Δεκεμβρίου 2023

Ντοκουμέντο από το έγκλημα στα Καλύβια – Αυτά είναι τα μαχαίρια με οποία σκότωσε τον πατέρα του ο 16χρονος

Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, ο 16χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης επέστρεψε στο σπίτι…

23 Δεκεμβρίου 2023