Τοπικά

Παρουσία Πρωθυπουργού η παρουσίαση του νομοσχεδίου για την ΕΕΚ από Κ. Πιερρακάκη και Ζ. Μακρή

Παρουσία Πρωθυπουργού η παρουσίαση του νομοσχεδίου για την ΕΕΚ από Κ. Πιερρακάκη και Ζ. Μακρή

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραβρέθηκε στην παρουσίαση του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση από τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη και την Υφυπουργό Ζέττα Μ. Μακρή, αρμόδια για την ΕΕΚ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο Περάματος και προηγήθηκε ξενάγηση της πολιτικής ηγεσίας στους χώρους διδασκαλίας και στα εργαστήρια του ΠΕΠΑΛ.

Την παρουσίαση προλόγισε η καθ’ ύλην αρμόδια Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μ. Μακρή η οποία παρουσίασε, σε αδρές γραμμές, τη νέα φιλοσοφία γύρω από την ΕΕΚ και, στη συνέχεια, έδωσε το λόγο στον Υπουργό Παιδείας ο οποίος ανέπτυξε τη νομοθετική πρωτοβουλία που ετοιμάζει η Κυβέρνηση για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Τη σκυτάλη πήραν μαθήτριες και μαθητές του ΠΕΠΑΛ που είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην ΕΕΚ στον Πρωθυπουργό με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά αναλυτικά και να συγχαίρει τους μαθητές για τις τοποθετήσεις, τις προτάσεις και τις επιλογές τους.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία του νέου νομοσχεδίου και ανέδειξε την έμφαση στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση με την ουσιαστική αναβάθμιση των Επαγγελματικών Λυκείων, των Δημόσιων ΙΕΚ, με καινούργιους οδηγούς κατάρτισης, με άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας, ώστε η ΕΕΚ να αποτελέσει μια συνειδητή επιλογή, μια ισχυρή πρόταση για επαγγελματική αποκατάσταση και εξέλιξη και μια μεγάλη εθνική επένδυση.

Τη συζήτηση συντόνισε η αρμόδια Υφυπουργός Παιδείας Ζ. Μακρή, η οποία αναφέρθηκε στην τιμή που της έγινε από τον Πρωθυπουργό να αναλάβει το νεοσύστατο Υφυπουργείο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση και τη Διά Βίου Μάθηση, κυβερνητική πρωτοβουλία που επιβεβαιώνει περίτρανα την δέσμευση του Πρωθυπουργού για εκσυγχρονισμό και ενίσχυση της ΕΕΚ μέσα από στοχευμένες μεταρρυθμίσεις.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συνελήφθη 35χρονος για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό – Τον εντόπισαν να οδηγεί μεθυσμένος στο Αγρίνιο

Στη σύλληψη 35χρονου που ήταν στη λίστα με τους κατηγορούμενους για βιασμό της 12χρονης στον…

23 Δεκεμβρίου 2023

Πρέπει

Μετά από χρόνια, πολλά χρόνια, τα συστήματα του ΑΣΕΠ θα εκσυγχρονιστούν, με την Κοινωνία της…

23 Δεκεμβρίου 2023

Πολλές

Οικονομική ενίσχυση 150 ευρώ πήραν περίπου 930.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, ενώ άλλοι περίπου 46.000 δικαιούχοι επιδομάτων αναπηρίας…

23 Δεκεμβρίου 2023

Απάνθρωπες εικόνες στη Ρόδο: Μετέφεραν 85χρονη με εγκεφαλικό με επαγγελματική κλούβα

Την οργή μιας οικογένειας και όχι μόνο, προκάλεσε περιστατικό που το πρωί της Παρασκευής στο…

23 Δεκεμβρίου 2023

Ελεγχόμενη

Η κατάσταση με τις νοσηλείες από τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο κρίνεται μάλλον ελεγχόμενη. Σύμφωνα με…

23 Δεκεμβρίου 2023

Περιέργεια

Με περιέργεια τα μικρά παιδιά κοιτούσαν το «βαρέλι του τροχονόμου» που έχει στηθεί στην πλατεία…

23 Δεκεμβρίου 2023