Τοπικά

Ευχαριστίες της Ζέττας Μακρή στην Υπουργό Παιδείας  για την ίδρυση του ΕΠΑΛ Αργαλαστής 

Από το γραφείο της Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή ευχαριστεί, θερμά, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την Υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως, την αρμόδια Υφυπουργό κ. Σοφία Ζαχαράκη καθώς και τη Γενική Γραμματέα Α’ βάθμιας, Β’ βάθμιας και Ειδικής Εκπαίδευσης, κ. Α. Γκίκα για τις συντονισμένες και τάχιστες ενέργειές τους για την ίδρυση Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) στην Αργαλαστή Ν. Πηλίου.

Συγκεκριμένα, στις 19-12-2019, η κ. Μακρή, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Μ. Μιτζικό, είχε συνάντηση συνεργασίας με την αρμόδια Γενική Γραμματέα κ. Α. Γκίκα προκειμένου να υποστηρίξει το εύλογο του αιτήματος της σύστασης και συγκρότησης ΕΠΑΛ, στην Αργαλαστή, το οποίο θα περιελάμβανε δύο τομείς: α) τον τομέα ναυτιλιακών επαγγελμάτων και β) τον τομέα γεωπονίας, τροφίμων και περιβάλλοντος. Πράγματι, στο περιθώριο της διαδικτυακής συνάντησης που διοργάνωσε η κ. Μακρή, στις 4-06-2020, με θέμα: «Προβλήματα της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης καθώς και της ειδικής αγωγής στον Ν. Μαγνησίας» και προσκεκλημένη την Γενική Γραμματέα, η κ. Γκίκα ενημέρωσε τη βουλευτή για τη θετική εξέλιξη της έκβασης του αιτήματος.

Η κ. Μακρή δήλωσε την ικανοποίησή της για το επιτυχή κατάληξη του αιτήματος ενώ τόνισε τη σπουδαιότητα της δημιουργίας της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας στην περιοχή του Ν. Πηλίου καθώς, πρωτίστως, θα αναπτύξει τις επαγγελματικές δεξιότητες των νέων συμβάλλοντας στη δυναμική αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, ενώ, παράλληλα, θα αποτελέσει κίνητρο για την περαιτέρω παραμονή τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το