Τοπικά

Ευαισθητοποιεί την μαθητική κοινότητα η εκπαιδευτική ενημέρωση με θέμα “Alzheimer – Ας γνωρίσουμε της νόσο”

Η εκπαιδευτική ενημέρωση με θέμα “Alzheimer – Ας γνωρίσουμε της νόσο”, από επαγγελματίες υγείας της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου (ΕΕΝΑΣΔ), στα σχολεία όλης της Μαγνησίας, συνεχίζει να ευαισθητοποιεί την μαθητική κοινότητα. Η ομιλία έχει σκοπό να ενημερώσει τους μαθητές, και να παρουσιάσει τρόπους διαχείρισης και επικοινωνίας με άτομα που πάσχουν από Άνοια. Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, η κα Αποστολίνα Κωνσταντίνα, ψυχολόγος και η κα Τσιαμασφύρη Αίγλη, κοινωνική λειτουργός, επισκέφτηκαν για τρίτη φορά το Γυμνάσιο της Αγριάς και ολοκλήρωσαν την δράση ενημέρωσης και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.
Ευχαριστούμε από καρδιάς της καθηγήτρια κα Δήμητρα Πολυχρόνη για την συνεργασία , τον διευθυντή κο Γαρουφαλή Σταύρο για την φιλοξενία και την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα Κατερίνα Κάιρα.

Την εκπαιδευτική ενημέρωση οργάνωσε και δημιούργησε η διεπιστημονική ομάδα της ΕΕΝΑΣΔ Βόλου, η οποία αποτελείται από τις: Αποστολίνα Κωνσταντίνα (ψυχολόγος), Κουφογιάννη Πόπη (ψυχολόγος), Κριτσιμάλη Αφροδίτη (ψυχολόγος), Μεφσούτ Μερόπη (ψυχολόγος) και Τσιαμασφύρη Αίγλη (κοινωνική λειτουργός). Μέσα από την διαδικασία της ενημέρωσης θα χορηγηθούν και ερωτηματολόγια για να ερευνηθεί κατά πόσο οι μαθητές γνωρίζουν τι σημαίνει Άνοια και αν μπορούν να εντοπίσουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά της.
Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχαϊμερ & Συγγενών Διαταραχών Βόλου είναι μέλος του Άτυπου Δικτύου Φορέων που οργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού.
Το Ειδικό Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης παρέχει όλες τις υπηρεσίες τους ΔΩΡΕΑΝ και τηρεί όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας του Covid19.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις: Κωνσταντίνα Αποστολίνα, ψυχολόγο, Αίγλη Τσιαμασφύρη, κοινωνική λειτουργό, καθημερινά 08:00 – 16:00, Τοπάλη 7 – Ιάσονος, Βόλος – 4ος όροφος, στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2421102323 – 2421031227 ή στο email: [email protected].

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το