Τοπικά

Εξορμήσεις σε εργοστάσια από τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών για την Εργατική Πρωτομαγιά

Μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Μαγνησίας συνέχισαν και σήμερα τις εξορμήσεις σε εργοστάσια της περιοχής και συγκεκριμένα στα εργοστάσια “Παπαδόπουλου” και “Εύρηκα” και μοίρασαν ανακοινώσεις ενημερώνοντας τους εργαζόμενους, καλώντας τους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει για να τιμηθεί η εργατική Πρωτομαγιά την Πέμπτη 6 Μαΐου στις 6 μ.μ στην Πλατεία Ελευθερίας. Τους κάλεσαν επίσης να δυναμώσουν το συλλογικό αγώνα για υγεία και ζωή με δικαιώματα και να δώσουν “μαχητική απάντηση στα βρώμικα αντεργατικά σχέδια που καταργούν το 8ωρο γυρνώντας μας έναν αιώνα πίσω”.

Σε ανακοίνωσή του ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών αναφέρει:

«Εμπνεόμαστε από τους μεγάλους εργατικούς αγώνες στην Ελλάδα και σ’ ολόκληρο τον κόσμο, με τη συμμετοχή και των γυναικών. Αντλούμε δύναμη από τις αγωνίστριες που δε συμβιβάστηκαν με τις απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς και τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Πάλεψαν ενάντια στις «σειρήνες» της απογοήτευσης και της ηττοπάθειας, ανοίγοντας το δρόμο για να ζήσουν οι ίδιες, τα παιδιά τους, οι μελλοντικές γενιές μια ανθρώπινη ζωή με αξιοπρέπεια. Συνεχίζουμε στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τις σύγχρονες ανάγκες μας!
Η κυβέρνηση φέρνει τις ανατροπές του αιώνα, με βάση τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών που :
· καταργούν το 8ωρο και θεσμοθετούν την 10ωρη δουλειά
· φέρνουν τις απλήρωτες υπερωρίες
· επεκτείνουν την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας
· μονιμοποιούν και θεσμοθετούν την τηλεργασία

Κάνουν και τυπικά νόμιμο το ξεχείλωμα της εργάσιμης ημέρας, το ωράριο και τη ζωή- λάστιχο για την εργαζόμενη. Μας διαλύουν τσακίζοντας τη σωματική και ψυχική μας υγεία.
ΕΕ, κυβερνήσεις, μεγαλοεπιχειρηματίες θέλουν να βάλουν στο γύψο τους συλλογικούς αγώνες μας, τη συνδικαλιστική μας δράση. Γι αυτό προωθούν το ηλεκτρονικό φακέλωμα, το χτύπημα στην απεργία. Γι αυτό παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στη λειτουργία των συνδικάτων”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το