Τοπικά

Εξοικείωση με τον κόσμο των αρχαίων ελληνικών για 114 μαθητές Δημοτικών σχολείων της Μαγνησίας 

Στον όμορφο και ξεχωριστό κόσμο των αρχαίων ελληνικών μυούνται από χθες 114 περίπου μαθητές της ΣΤ’ τάξης Δημοτικών της Μαγνησίας οι οποίοι θέλησαν μέσα από μερικές διδασκαλίες να προετοιμαστούν καλύτερα ενόψει της Α’ τάξης Γυμνασίου, όπου θα διδάσκονται τα αρχαία ελληνικά.
Η πρωτοβουλία ανήκει στον σύνδεσμο φιλολόγων Μαγνησίας που από πέρυσι ξεκίνησε μια προσπάθεια, ώστε να οδηγήσει ακόμη πιο ομαλά τους μαθητές του Δημοτικού στο Γυμνάσιο και πιο συγκεκριμένα σε μαθήματα με τα οποία δεν είχαν προηγούμενη επαφή.
Η δράση βρίσκεται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και σκοπεύει στην ομαλή μετάβαση των μαθητών από την πρωτοβάθμια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ειδικά για τα αρχαία ελληνικά η πρώτη επαφή των μαθητών στην Α’ Τάξη Γυμνασίου αποτελεί ένα καινούριο εγχείρημα γλωσσικά, αν και είναι η κληρονομιά του πολιτιστικού και γλωσσικού μας πλούτου.
Μια επαφή που συνήθως για τους μαθητές είναι όλο και πιο δύσκολη, ειδικά στη σημερινή εποχή της έντονης σύνδεσης με την ψηφιακή τεχνολογία.
Τα μαθήματα διεξάγονται στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας από τις 4 το μεσημέρι. Οι μαθητές είναι χωρισμένοι σε τμήματα των 16-18 μαθητών και διδάσκουν δέκα και πλέον εθελοντές εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στο δημόσιο σχολείο.

Η πρόεδρος του συνδέσμου φιλολόγων Μαγνησίας κ. Βίκυ Ματζώρου δήλωσε πως «για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιούμε ως σύνδεσμος φιλολόγων τη δράση για την ομαλή μετάβαση των μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Συνολικά 115 περίπου μαθητές της ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού ανταποκρίθηκαν με θέρμη και θέλησαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα των αρχαίων ελληνικών. Η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών γίνεται με παιγνιώδη τρόπο, οι μαθητές μαθαίνουν για τα μακρά και τα βραχέα και κάνουν μια εισαγωγή στον κόσμο των αρχαίων ελληνικών, ώστε να έχουν μια γεύση και μια εικόνα του μαθήματος που θα παρακολουθήσουν του χρόνου».
Η κ. Ματζώρου πρόσθεσε πως πέρυσι οι μαθητές που συμμετείχαν, ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα από τη διδασκαλία και τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων και αυτό αποτέλεσε και το έναυσμα για να συνεχίσουμε και φέτος την προσπάθεια».
Και πέρυσι ο αριθμός των συμμετεχόντων μαθητών κυμαινόταν στα ίδια περίπου επίπεδα.
Σημειώνεται πως τα μαθήματα θα διεξαχθούν μέχρι και την Παρασκευή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το