Τοπικά

Εξασφαλίζεται χρηματοδότηση για τον Ι.Ν. Γενεσίου της Θεοτόκου στις “Μούσγες” Προμυρίου

Για το θαυμάσιο εκκλησάκι του 1800 αφιερωμένο στο Γενέσιον της Θεοτόκου και το οποίο βρίσκεται στην περιοχή “Μούσγες” Προμυρίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. και βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος παρέδωσε ώριμη και εγκεκριμένη μελέτη στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Λίνα Μενδώνη.
Η μελέτη η οποία εκπονήθηκε από το 2018 είναι πλήρης και εγκεκριμένη από το αρμόδιο Τμήμα Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσείων και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αποκάλυψη θαυμάσιας τεχνοτροπίας αγιογραφιών και την αναστήλωση του ναού ο οποίος χρονολογείται από το 1800 με σκοπό να καταστεί απολύτως επισκέψιμος τόσο αυτός ο σπάνιος ναός όσο και η μοναδική αυτή περιοχή του Νοτίου Πηλίου η οποία έχει θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και το νησί της Σκιάθου.
Παραλαμβάνοντας το φάκελο της μελέτης η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη χαρακτήρισε τη μελέτη εξαιρετική, ολοκληρωμένη και ώριμη υπογραμμίζοντας ότι μέχρι το τέλος του έτους 2022 θα έχει φροντίσει να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για το σπουδαίο αυτό έργο για την περιοχή του Νοτίου Πηλίου. Μάλιστα, η Υπουργός κ. Λίνα Μενδώνη εξήγησε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Ν.Δ. ότι υπάρχουν δύο δυνατότητες χρηματοδότησης και αυτό θα εξαρτηθεί από το ύψος του προϋπολογισμού, ενώ τόνισε ότι η δέσμευση για εξεύρεση χρηματοδότησης ισχύει στο ακέραιο.
Ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος ευχαρίστησε την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μενδώνη για την άμεση ανταπόκριση και τόνισε ότι η χρηματοδότηση και ολοκλήρωση ενός τόσο σπουδαίου έργου εκτός από τη διατήρηση αυτού του τόσο σημαντικού εκκλησιαστικού μνημείου θα συμβάλλει και στην αύξηση επισκεψιμότητας της περιοχής.

ΛΕΖΑΝΤΑ: Φωτογραφία από τη σημερινή συνάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το