Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία που έκανε πάνω από 60 κλοπές στην Αττική με κέρδη σχεδόν €800.000

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκανε συστηματικά κλοπές αυτοκινήτων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Το πρώι της Πέμπτης έγινε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Αττικής καθώς και του Αγρινίου, κατά την οποία συνελήφθησαν 7 μέλη της οργάνωσης, ενώ χθες, Πέμπτη έγιναν ακόμα δύο συλλήψεις σε Τρίκαλα και Φθιώτιδα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, βία κατά υπαλλήλων, καθώς και για παράβαση των νόμων περί αλλοδαπών, περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιοποιήθηκαν και αναλύθηκαν στοιχεία και δεδομένα που προέκυψαν από προγενέστερη σύλληψη δύο μελών της εγκληματικής οργάνωσης μετά από κλοπή οχήματος στην περιοχή της Καισαριανής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχαν βρεθεί και κατασχεθεί μηχάνημα αντιγραφής κλειδιών, κλειδί αυτοκινήτου, εξάρτημα εγκεφάλου, κατσαβίδι, φακός και 28 δισκία ναρκωτικής ουσίας.

Προέκυψε μάλιστα πως οι είχε στηθεί εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή, η οποία προέβαινε σε κλοπές οχημάτων με συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operandi). Ειδικότερα, τα μέλη της οργάνωσης, αφού εντόπιζαν υποψήφια προς κλοπή οχήματα, τα οποία βρίσκονταν ακόμα και πλησίον των οικιών τους ή συγγενικών τους προσώπων, χαρτογραφούσαν την περιοχή για τυχόν ύπαρξη καμερών και όταν διαπίστωσαν ότι οι συνθήκες το επέτρεπαν, προέβαιναν στην κλοπή τους.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το