Πολιτισμός

Εξαιρετικές ταινίες στο Σινέ «Ιωλκός»

 

Το Σινέ Ιωλκός ανοίγει την αυλαία στην πανέμορφη αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου, στον Άγ. Ονούφριο με εξαιρετικές ταινίες.
«Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι / μες στα θερινά τα σινεμά / Νύχτες που περνούν, που δεν θα ξαναρθούν / μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά».
Ο θερινός κινηματογράφος στην Ελλάδα έχει μακρά παράδοση συνδέεται με ανέμελες καλοκαιρινές στιγμές μιας άλλης εποχής. Πράγματι, οι θερινοί κινηματογράφοι, με την ομορφιά και τη δροσιά τους, είναι μικρές οάσεις για κάθε μεγαλούπολη και αποτελούν μια μοναδική καλοκαιρινή απόλαυση και μια ολοκληρωμένη έξοδο που ξεπερνά την κινηματογραφική εμπειρία.
Φέτος, το Κέντρο Πολιτισμού Ιωλκός, για δωδέκατη χρονιά προγραμματίζει μια σειρά προβολών από την παγκόσμια ταινιοθήκη, καλύπτοντας έτσι όλες τις προτιμήσεις των φίλων της έβδομης τέχνης.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα των προβολών έχει ως εξής:
-Τετάρτη 9 Αυγούστου, 9.00 μ.μ., «Το Ημερολόγιο του Ψαρά», Καμερούν, σε σκηνοθεσία Έναχ Τζόνσκοτ. Ένα κορίτσι αψηφά τις προσδοκίες του πατέρα και του χωριού της για να κυνηγήσει τη μόρφωση. Εμπνευσμένο από την κάτοχο βραβείου Νόμπελ Ειρήνης Μαλάλα Γιουσαφζάι.
-Τετάρτη 23 Αυγούστου, 8.30 μ.μ., «Και ψαράς και δήμαρχος», ιταλική ταινία σε σκηνοθεσία Maurizio Zaccaro. Η αληθινή ιστορία του Ιταλού δημάρχου που δολοφονήθηκε για τον ακτιβιστικό του.
-Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, 8.30 μ.μ., «Eυτυχία», ελληνική ταινία, σε σκηνοθεσία Άγγελου Φραντζή. Διάσημη στιχουργός πλέον η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, παρευρίσκεται σε βραδιά προς τιμήν της. Παρόντες όλοι οι σημαντικοί δημιουργοί με τους οποίους έχει συνεργαστεί.
Η είσοδος είναι ελεύθερη, προαιρετικά τρόφιμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το