Τοπικά

Εξαίρεση των θεσσαλικών επιχειρήσεων από το νέο φορολογικό ζητούν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, οι Βουλευτές Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Βασίλης Κόκκαλης και Μαρίνα Κοντοτόλη, προχώρησαν σε κοινοβουλευτική Ερώτηση ζητώντας την εξαίρεση των θεσσαλικών επιχειρήσεων από τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις. «Μετά τις πρωτοφανείς πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή οι επιχειρηματίες είδαν υποδομές και εξοπλισμό δεκάδων χιλιάδων ευρώ να καταστρέφεται ενώ παρέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός λειτουργίας. Οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις αναμένεται να αποτελέσουν ένα ακόμα «βαρίδι» στην προσπάθεια που καταβάλουν οι τοπικές επιχειρήσεις να ορθοποδήσουν και ειδικά για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις τα νέα μέτρα αναμένεται να απειλήσουν την ίδια την οικονομική επιβίωση τους», ανέφεραν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με την Ερώτησή τους ζήτησαν από τον Υπουργό Οικονομικών να εξαιρεθούν οι θεσσαλικές επιχειρήσεις για εύλογο χρονικό διάστημα από την εφαρμογή των νέων φορολογικών ρυθμίσεων προκειμένου να μην απειληθεί η βιωσιμότητα τους.
Σύμφωνα με τους Θεσσαλούς Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζημιές χιλιάδων ευρώ αλλά και αναστολή λειτουργίας ήταν το αποτέλεσμα των πλημμυρών του Σεπτεμβρίου για τις θεσσαλικές επιχειρήσεις. Πολλές έμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός λειτουργίας και εξαιτίας των εκτεταμένων βλαβών σε υποδομές και οδικό δίκτυο που καθιστούσαν αδύνατη την προσβασιμότητα, ενώ σε περιοχές του Πηλίου, αλλά των Δήμων Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων υπάρχουν ακόμα και σήμερα επιχειρήσεις που δεν έχουν καταφέρει να επαναλειτουργήσουν.
Πλήγμα για τη δραστηριότητα των θεσσαλικών επιχειρήσεων αποτελεί και η κατακόρυφη πτώση του τζίρου τους, τόσο εξαιτίας της δικαιολογημένα κακής ψυχολογίας της τοπικής κοινωνίας όσο και εξαιτίας της μειωμένης τουριστικής προσέλευσης στην περιοχή τους τελευταίους μήνες. Η πτώση στην επισκεψιμότητα της Περιφέρειας έφτασε κατά περιπτώσεις το 95% έως και το 100% διαμορφώνοντας μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση για μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες.
Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφεραν: «Οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης έρχονται να μετακυλήσουν την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού για εύρυθμη φοροεισπρακτική λειτουργία στους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και να συμπιέσουν ασφυκτικά την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα. Οι επαγγελματίες της περιοχής που είδαν την δραστηριότητά τους να απειλείται και τους τζίρους τους να μειώνονται επικίνδυνα δηλώνουν πως είναι σχεδόν αδύνατο να «σηκώσουν» το βάρος της νέας φορολογικής επιβάρυνσης η οποία μάλιστα προβλέπεται να ισχύσει και αναδρομικά για τα έσοδα του 2023».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το