Τοπικά

Εξαγωγές 45 τόνων ακτινιδίων στο Λίβανο “Θ”

aktinidia

Γύρω στους 45 τόνους ακτινιδίων θα εξάγει στο Λίβανο ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς και πρόκειται για μια πρώτη κίνηση εξωστρέφειας που κάνει φέτος ο φορέας στη συγκεκριμένη χώρα της Μέσης Ανατολής. Το πρώτο κοντέινερ θα αναχωρήσει για το Λίβανο αύριο Παρασκευή και το δεύτερο κοντέινερ θα κινηθεί προς Μέση Ανατολή τη μεθεπόμενη Παρασκευή.

Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς επικρατεί ικανοποίηση, καθώς ακόμη μια εξαγωγική ενέργεια έρχεται να ενισχύσει τις προσπάθειες για πώληση της παραγωγής.

Μέχρι στιγμής ο Αγροτικός Συνεταιρισμός έχει εξάγει μήλα στην Αίγυπτο και στο Ισραήλ, ενώ τώρα προστίθεται και ο Λίβανος.

Και εκτός από τα μήλα που είναι το μεγάλο του εφόδιο, φαίνεται ότι δραστηριοποιείται και σε άλλα προϊόντα, όπως τα ακτινίδια, στα οποία η Ζαγορά έχει παράδοση.

Μάλιστα η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα παγκοσμίως στην παραγωγή ακτινιδίων μετά τη Χιλή και την Ιταλία.

«Στις χώρες της Μέσης Ανατολής τα πηγαίνουμε καλά όσον αφορά στην εξωστρέφεια και αυτό συμβαίνει γιατί οι λαοί της αγαπούν τα γλυκά προϊόντα που παράγουμε εμείς. Έχουμε δηλαδή τα ίδια καταναλωτικά γούστα» τόνισε ο διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς κ. Διονύσης Βαλασσάς.

Ο ίδιος πρόσθεσε «για πρώτη φορά φέτος εξάγουμε ακτινίδια στο Λίβανο. Έχουμε έρθει σε συμφωνία με πελάτη-χονδρέμπορο από την περιοχή αυτή και στις επόμενες δύο Παρασκευές θα στείλουμε από ένα κοντέινερ. Η συνολική ποσότητα που συμφωνήθηκε αγγίζει τους 45 τόνους ακτινιδίων. Φέτος η παραγωγή ακτινιδίων στη Ζαγορά που είναι ο βασικός όγκος της ανήλθε σε κάτι λιγότερο από 100 τόνους. Εκτιμούμε ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουμε διαθέσει όλη την ποσότητα της παραγωγής που έχει απομείνει».

Ο κ. Διονύσης Βαλασσάς σημείωσε πως η τιμή πώλησης των ακτινιδίων είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Και αυτή η πολιτική ακολουθήθηκε και στην περίπτωση του Λιβάνου. Έτσι το ένα κιλό ακτινιδίων διατέθηκε στο ένα ευρώ για την καλύτερη ποιοτικά κατηγορία, ενώ για κάθε μικρότερη κατηγορία η τιμή μειώνεται κατά πέντε λεπτά. Για το Λίβανο η τιμή των ακτινιδίων ήταν στο ένα ευρώ το κιλό, αλλά με την ποσότητα να βρίσκεται στη ράμπα των Ψυγείων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το